ABOUT

TÄVLINGEN: 

Imagine Sweden är en musiktävling för musiker mellan 13-21, oavsett vilken musikstil en brinner för. Tävlingen består av lokala tävlingar, music camps och regionala finaler. Vinnarna representerar sina regioner vid den stora Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla 2018.

Imagine Sweden är ett unikt tillfälle att få stå på scen inför en stor publik, nätverka och möta musiker från hela Sverige och resten av världen. Deltagare som når Imagine Sweden Riksfinal tävlar om nationella och internationella spelpriser, coachingpriser, mm. Imagine Sweden är en av Sveriges mest etablerade och mångsidiga musiktävlingar för unga musiker.

FESTIVALEN: 

Imagine Sweden festival går av stapeln den 9-12 maj i Uddevalla. Den arrangeras av unga arrangörer i Uddevalla, Imagine Sweden, Jeunesses Musicales Sverige, Uddevalla kommun och KulturUngdom i samarbete med flera organisationer och föreningar. Imagine Sweden festival är  helt gratis!

Imagine Festivals finns i Sverige, Brasilien, Kroatien, Frankrike, Zimbabwe, Polen, Spanien och Nederländerna. Imagine Sweden har ett tydligt fokus på intersektionell bredd, jämställdhet, integration och hållbarhet.

Världen är galen. Bruna vindar blåser. Syrien blöder. Människor flyr och barn tvingas hemifrån ensamma. Miljöförstöringen är maxad, systemet brister och här står vi med internationell musiktävling. Det är 100% självklart för oss att på alla sätt vi förmår använda den plattform som Imagine Sweden är till någonting som gör världen lite bättre.

Imagine Sweden arbetar jämlikt utifrån att alla människor oavsett etnicitet, kön, klass, sexuell läggning, religion, ålder, funktionsvariation och sjukdom har samma rätt till att uttrycka sig.

Imagine Sweden ska arbeta miljömedvetet och hållbart i våra arrangemang.

Imagine Sweden ska arbeta med ungt inflytande och delaktighet och på så sätt skapa en relevant och aktuell plattform för unga idag.

Imagine Sweden ska möta musikerna med största respekt och skapa en inkluderande mötesplats där unga kan mötas gränslöst oavsett ursprung.

Imagine Sweden ska verka för fred, förståelse, vänskap och kärlek mellan människor med musiken som medel.

Nationell samordnare:

Tove Blum, toveblum@hotmail.com, 0733200355

Nationella projektledare:

Yohanna Eek, yohanna@kulturungdom, 0707228424

Julia Wiel Fredén, julia@kulturungdom.se, 0723243415