Cherrie

Imagine Sweden Festival är supertaggade och stolta över att välkomna Cherrie till festivalscenen. Efter 1,5 års turnerande över stora delar av världen – inklusive spelningar på SXSW och Red Bull Festival i Chicago – och det hyllade skivsläppet ”Araweelo” är den svenska R&B-stjärnan hetare än någonsin. Med sitt dubbelt Grammisnominerade album – och en hjärtemoji från självaste Rihanna för videon till ”163 För evigt” – gör sig Cherrie redo för att bjuda på mer.

Cherrie har under åren erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld och har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och runt om i världen. Framgångarna till trots har Cherrie aldrig förlorat kontakten med uppväxtorten Rinkeby och den inre gemenskap som inspirerat starkt till hennes texter och sound. En gemenskap som fyller Cherrie med kärlek, engagemang och energier hon gärna delar med sig av på scenen.

Mer om Cherrie:
Cherrie är senast aktuell med singeln ”Kungsliften” ihop med Fricky. 2018 kom hennes andra album ”Araweelo” som gav henne två Grammisnomineringar för Årets Artist och Årets Pop.

2017 vann hon pris i P3 Guld och Grammis för årets hiphop/soul och sommarpratade i Sveriges Radio P1. Året därpå hade SVT Edit-serien Cherrie – ut ur mörkret premiär på SVT Play. En serie där Cherrie ville lyfta människorna bakom statistiken när medier rapporterar om dödskjutningar. Hon ville inspirera andra med sin musik och visa en väg ut ur mörkret. I serien kunde tittaren följa artisten på turné men också hem till Rinkeby.