Imagine Skåne / Kronoberg

Anmäl dig här

Imagine Sweden

Välkommen till Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

sIMAGINE SKÅNE & KRONOBERG HÖSTEN 2021 – VÅREN 2022

Under hösten 2021 och våren 2022 så kommer unga musiker från Skåne & Kronoberg att få ta del av inspirationssamtal, få chansen att träffa andra unga musiker samt få möjligheten att utvecklas i sitt skapande.

WORKSHOPS HÖSTEN 2021

21 November workshop med Ida Adée Olsson

Ida Adée Olsson är en yrkesverksam musiker, låtskrivare, sångerska och rappare. Med flera turnéer i USA, Kanada, Storbrittanien har hon jobbat sig in och etablerat sig i en av de tuffaste branscherna. Hon är skapare av och driver ”Future Songwriting” som just nu håller på att etablera sig i England. I denna workshop får ni ta del av hennes bästa tips i musikskapande.

5 december – Digital workshop med Hilma Kekkonen Orrell

Vem bokar spelningen? Vem arrangerar evenemanget? Vem samordnar detaljerna till en underbar helhet som vi kallar för konsert? Tänk att ett band kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt och spelar för rätt publik. Magiskt eller hur?

Hilma Kekkonen Orrell bokare tillika arrangör. Hilma har arrangerat musik sedan 16 års ålder då hon startade sin första festival i uppväxtstaden Uddevalla. Därefter har arren, klubbarna och festivalerna varit många och på flera platser i Sverige och Europa.

Under workshopen delar Hilma med sig av tips på hur du bokar gig och sköter kontakten med spelställen. Du kommer att få lära dig om hur du som artist hanterar och skapar EPKs (elektroniska presskit) och tekniska riders (information om önskemål kring tekniska specifikationer på och omkring scenen). Hilma har varit inblandad i Imagine Västra Götaland kommer ni även få höra lite om hennes erfarenhet av Imagine.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER FÖR MER INFO

Facebook
Instagram

 

STORT GRATTIS TILL
Svante augustsson & Alex Gullberg!

 Svante tog hem regionfinalen för Kronoberg och Alex för Skåne. Vinnarna kommer att representera respektive region vid riksfinalen 2021 som sänds via Imagine Swedens Youtubekanal 14-15 maj!

Juryns motivering för Svante:
Svante visar mångsidighet och välproducerade poplåtar med catchiga melodier, vi är övertygade att vi kommer att höra din musik på P3 om några år!

Juryns motivering för Alex:
Alex överraskad oss med ett genomtänkt suggestivt och dramatiskt framträdande som visar på en artistisk bredd och konstnärskap. Alex har sitt framförande har också visat oss att hennes instrument och val av musikstycke inte är något annat än medel för något ännu större och coolare uttryck!

Vi vill passa på att tacka alla underbara deltagare i årets Imagine, Skåne & Kronoberg. Ni alla är helt fantastiska!

Här kan du se regionfinalen i efterhand:

Arrangeras av KULTURKVARTERET – Musik i Syd

I projektet arbetar vi för att barn och ungdomar ska få möta musik i olika former och i olika sammanhang.  
Följ Imagine Skåne-Kronoberg i våra Imagine-kanaler på Facebook och Instagram.

Kontakt

Emma Eriksson

Emma Eriksson

+46 (0) 708-205 834
emma.eriksson@musikisyd.se