Imagine Skåne / Kronoberg

Anmäl dig här

Imagine Sweden!

Välkommen till Imagine, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldern 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. Laleh, Malena Ernman, Idolvinnaren Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling. Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Imagine Skåne/Kronoberg 2021

Anmälan för Imagine Sweden är stängd för i år. Ansökan till nästa års upplaga av Imagine öppnas i höst!

Imagine 2021 blir digitalt!

Under mars månad bjuder vi in till en digital workshop och ett samtal, med olika teman! Under början på april kommer varje akt spelas in enskilt och coronasäkert. Inspelning kommer att ligga till grund för er/din bedömning hos juryn under tävlingens gång. Den regionala finalen kommer att vara digital och ske i slutet av april. Imagine arrangeras årligen i nästan hela landet men i år blir det digitalt. Om du har minsta fråga eller fundering så är det bara att kontakta arrangören i din region, vilket är Emma Eriksson för Skåne & Kronoberg. Hon svarar mer än gärna på frågor, hur små eller stora de än är.

Mer information hittar ni på: https://imaginesweden.se/

Nu är programet färdigställt för Imagine 2021!

I mars bjuder vi in till en digital workshop och ett samtal. Under början på april kommer varje akt spelas in enskilt och coronasäkert. Här kommer programmet:

Lördag 13 mars k 13.00-15.30 | Workshop med Kultivation – Profilering och artistvarumärke
Vem är du som artist? Vad förmedlar du utåt? Att ha koll på sitt artistvarumärke är grunden till allt! Profileringen är vägen dit. Med hjälp av detta kan du lättare tränga genom bruset, nå och få fans, skapa uppmärksamhet och utveckla ditt artisteri. I detta webinar får du en crash course för att du sen ska kunna börja bygga ditt eget artistvarumärke – inifrån och ut.

Workshopen leds utav Lenny & Johan från Kultivation, är ett management, bokningsbolag och konsultföretag inom musikbranschen.” Vår vision är hållbara artistkarriärer i en jämlik musikbransch.”

Söndag 14 mars k 13.00-15.00| Så blev jag artist – Mollie Minott
Vi välkomnar Mollie till Imagine 2021! Mollie tävlade i Idol 2014 och tog sig hela vägen till andra plats mot Lisa Ajax. Under dagen står hennes resa i centrum- från replokalen till Globen, och vad hände sen?

Efter Idol drog Mollie sig tillbaka och byggde upp en egen studio och började skriva låtar.
– “Jag har testat många olika stilar och sökt en plats där min röst hör hemma. Jag influerades av Dimpker Brothers organiska musik och ville förena detta med popvärlden.”

År 2020 släppte Mollie två singlarna “Sisters” och “Queen”, äntligen har hon hittat rätt riktning för sin musik! Men vilka utmaningar och hinder mötts man utav som artist under resans gång? Det kommer att bjudas på berättelser, råd och inspiration. Så förbered era frågor för det här vill ni inte missa.

I början på april kommer ert bidrag att spelas in!
Välkomna till Kulturkvarteret Kristianstad här kommer varje akt spelas in enskilt och coronasäkert med våra professionella ljud- och ljustekniker på plats! Inspelning kommer att ligga till grund för bedömning hos juryn under tävlingens gång. Den regionala finalen kommer att vara digital och ske i slutet av april.

Självklar får alla deltagare sin inspelningen för framtida användning

Arrangeras av KULTURKVARTERET – Musik i Syd

I projektet arbetar vi för att barn och ungdomar ska få möta musik i olika former och i olika sammanhang.  
Följ Imagine Skåne-Kronoberg i våra Imagine-kanaler på Facebook och Instagram.

Kontakt

Emma Eriksson

Emma Eriksson

+46 (0) 708-205 834
emma.eriksson@musikisyd.se