Imagine Jönköping

Anmäl dig här

Imagine Sweden

Välkommen till Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats och livemusiktävling för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

IMAGINE JÖNKÖPINGS LÄN

Inför 2022 tog vi ett nytt grepp kring Imagine Jönköping och fokuserar nu mer på speltillfällen och musikernas utveckling. Du kommer få inspirerande föreläsningar, coachning, livespelningar, workshops och mycket mer. Allt för att du ska kunna växa i din roll som artist. Du kan anmäla dig som soloartist eller band, det viktiga är att du älskar musik och tycker om att stå på scen.

Datum att hålla koll på:
Anmälningsperiod: 15 september – 1 november
Intervjuer: 19 november, digitalt
Music Camp 1: 2 december i Glashuset, Gislaved
Music Camp 2: 10 februari i Kulturhuset Pigalle, Nässjö
Regionfinal: 23 mars i Glashuset, Gislaved

Schemat för hösten och våren är preliminärt. Datum och platser kan komma att ändras.

Följ oss gärna också i sociala medier:
https://www.facebook.com/imaginejonkoping

Vinnare av regionfinalen av Imagine Jököpings län 2023: Recreant

De kommer representera Jönköpings län i Imagine Sweden Riksfinal den 18-20 maj i Nyköping.
De vinner även ett presentkort på 3000:- hos Värnamo Musik samt en inspelningsdag i en studio.

Juryns motivering:
Men en övertygande scennärvaro och imponerande råhet från start levererar akten på en hög nivå och är redo att ta steget ut i musikvärlden.
Alla medlemmar hade sin självklara plats i deras musikaliska samspel. Vi är glada att tilldela första pris till RECREANT!

Stort tack till alla akter som deltog i år, ni är fantastiska! Hoppas vi ses igen nästa säsong!

Foto: Cristhian Torres Diaz

Foto: Cristhian Torres Diaz

Stort grattis till Amelie Knutsson Cox!

Det blev Amelie Knutsson Cox som tog hem förstaplatsen i regionfinalen och kommer representera Jönköpings län i riksfinalen i Eskilstuna den 13-14 maj. Hon vinner dessutom en inspelningsdag i en studio samt ett presentkort hos Musikcentralen värt 3000 kronor.

Juryns motivering:
Med en bra röst, genrebredd och eget material ägde artisten scenen och vågade vara personlig. Artisten hade en karismatisk scennärvaro och bjöd på ett originellt, genuint och intressant framträdande. För helheten, det var en show! Vinnare av regionfinalen av Imagine Jönköpings län är Amelie Knutsson Cox!!

Stort tack till alla grymma akter som deltog i år! Hoppas vi ses igen nästa säsong!

STORT GRATTIS TILL OFF TUNE!

Det blev OFF TUNE som tog hem förstaplatsen i regionfinalen och kommer representera Jönköpings län i riksfinalen som sänds från Glashuset i Gislaved via Imagine Swedens Youtubekanal den 14-15 maj. De vinner dessutom en inspelningsdag i en studio samt ett presentkort hos Nya Musik värt 3000 kronor.

Juryns motivering:
Med otrolig känsla för toner och med ett lekfullt framträdande övertygas juryn totalt.
Här finns STOR musikalisk potential och bara från semifinalen har akten utvecklats en hel del! Vi ser verkligen fram emot hur det här kan leda fram till de stora scenerna i framtiden. Grattis!

Stort tack till alla grymma akter som deltog i år! Hoppas vi ses igen nästa säsong!

Kontakt

Daniel Tegnvallius

Daniel Tegnvallius

Arrangeras av KULTURPLATÅN

I Jönköpings län arrangeras Imagine av Kulturplatån, Gislaveds Kommun i uppdrag av Smålands Musik och teater. Kulturplatån är en del av Glashuset som är en kreativ mötesplats i Gislaveds Kommun. Där kan du skapa och ta del av konst, musik, teater, dans och kultur.

Läs mer om arrangörerna:
www.smot.se
www.kulturplatan.se