Priserna under Imagine Sweden nationella final 2019 gick till:

TRIO CON TRAST

1:a pris gick till Trio Con Trast från Uppland. Trio Con Trast skall representera Sverige vid den internationella Imaginefestivalen 2020

Vinnaren tävlar med finalisterna från övriga Imagine-länder, om en prissumma om 2 500 €.

Imagine Sweden Riksfinal 2020
Priset innebär även en gästspelning på 2020 års nationella final i Gävle.

Juryns motivering:
Med imponerande spelskicklighet och stilkänsla, spännande melodier och harmoniseringar kastas vi i ett magiskt musikaliskt landskap. En fusion som känns fräsch och med starkt djupgående rötter. Nykomponerat och ungdomligt med en mogenhet som överraskar och trollbinder oss i juryn redan från första anslaget.

 

 


DIANE – Dalarna

2:a pris gick till Diane från Dalarna. Diane vinner 3 dagar i en av sveriges mest etablerade studios samt göra en gästspelning vid den Norska riksfinalen 2019.

Juryns motivering: 
Vi dras med över tröskeln in i ett rum där magin bor. Här blir vi fängslade, charmade och berörda. Akten är tekniskt skicklig, trygg och har en personlighet som sticker ut och greppar tag i publiken. Vi är övertygade om att en stjärna har tänts, en stjärna som kommer skina under lång tid framöver. Med säker hand och en sagolik röst lämnar hon oss alla knockade.


NORTHGATE – Halland

3:e pris gick till Northgate från Halland.
Northgate vinner att åka och spela på Gefle Metal Festival 2019 i juli. 


Juryns motivering:
Det är tight, det är genomtänkt och publiken sugs med från första ton. Med ett starkt låtmaterial, ett originellt sound med tunga riff och fängslande melodier får den här akten lyssnaren att sukta efter mer.  En käftsmäll, en ångvält, en dundrande tryckvåg.

 

Övriga priser: 

JONNA – Västmanland
Priset innebär en spelning på GOTHENBURG CULTURE FESTIVAL i augusti 2019.

LINN WIKBLAD – Gävleborg
Priset innebär en spelning på Kosterhavsfestivalen i juli 2019.

 

 

 

 

Priserna under Imagine Sweden nationellafinal 2018 gick till:

Diatryma

1:a pris gick till Diatryma från Uppland. Diatryma skall representera Sverige vid den internationella Imaginefestivalen som 2019 hålls i Maastricht, Nederländerna.

Vinnaren tävlar med finalisterna från övriga Imagine-länder, om en prissumma om 2 500 €.

  • Diatryma får även ett års gratis bannerkampanj GAFFA:s hemsida och samt stöd av TuneCore, som är ett stort internationellt bolag för digital distribution av musik.

 

Juryns motivering:
Bländande karisma, professionalism och musikalisk skicklighet. Musiken är originell, detaljrik och energisk med oväntade uttryck. Kommunikation och scennärvaro på hög nivå. En genomtänkt show levereras från början till slut med stor passion och spelglädje. Sveriges fetaste och tyngsta riff-fest!

Justine Her

2:a pris gick till Justine Her från Kronoberg. Justine Her skall vara gästakt på den franska nationella Imagine-finalen – Frankrike, 20-21/10 

Juryns motivering:
En röst med stor dynamisk räckvidd och färgskala skapar en helt unik atmosfär och ett övertygande uttryck. Musik med spännande harmonik och innovativa melodier.  Det är själfullt, trollbindande och episkt.

Taste Good

3:e pris gick till Taste Good från Skåne. Taste Good skall vara gästakt på den norska nationella Imagine-finalen – Tønsberg, Norge 2-4/11 

Juryns motivering:
Oerhört skickligt, tight och välrepat. En utstrålning och trygghet på scen som ligger på minst lika hög nivå som musiken. Soundet är raffinerat, arren sköna, timingen effektfull och låtarna träffar mitt i prick. Klockrena scenkostymer!

Övriga priser

Priset Music Help/Live at Heart 2-8 september samt coachningspris gick till Queen C från Kalmarlän

Priserna, två live spelningar under Göteborgs Kulturkalas 14-19/8, gick till Crimson från Jönköping och till Sofia Vivere från Örebro. 

Priset att spela på Kosterhavsfestivalen gick till Manda Månsson från Blekinge.