Imagine Västmanland

Anmäl dig här

Imagine Sweden

Välkommen till Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats och livemusiktävling för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Hinkmat vann regionfinalen av
Imagine Västmanland 2023!

I söndags var stämningen på topp i Västerås Konserthus när sju finalister gjorde upp om första priset i regionfinalen av Imagine Västmanland 2023. Hinkmat, ett 4-mannaband från Västerås tog hem segern och får representera Västmanland i riksfinalen i Nyköping i maj.

Hinkmat är ett 4-mannaband som består av Leo Ekdahl, Hampus Swedberg, Adeline Eliasson och Edward Aldén. De spelar musik som är genreöverskridande och själva kallar de musikstilen för skunk. Motiveringen från juryn ljöd: ”Svängiga, självsäkra och redo för nästa scen. Ni bjuder in till en resa och med en ny medlem på tåget föll alla pusselbitar på plats och motivet var blått”. Vinnaren av regionfinalen får, förutom äran, en plats i Imagine Swedens riksfinal som i år är i Nyköping och dessutom vinner förstapristagaren ett stipendium på 20 000 kr som Länsförsäkringar Bergslagen har sponsrat tävlingen med. Juryn, som i år bestod av Nicklas Hovberg, Irina Krjutjkova och juryordförande Lisel Naeslund bedömde bidragen utifrån 4 olika kriterier. Musikalisk kvalitet, framträdande och kommunikation, originalitet samt förberedelse.

– Det var en fantastisk stämning här i Konserthuset med rekordstor publik för Imagine Västmanlands regionfinal. Det var roligt att se ungdomarna kliva ut på scenen med pirr i magen och sen se glädjen och stoltheten hos dem efteråt. Många av ungdomarna har varit med i Imagine förut och det är fantastiskt att få se deras utveckling. Att de väljer att vara med i tävlingen igen visar på hur viktigt det är att få möjlighet att uppträda och kunna utvecklas i sitt musicerande och träffa andra musikintresserade ungdomar, säger Magnus Båge, musikproducent på Västmanlandsmusiken och projektledare för Imagine Västmanland. Innan regionfinalen fick finalisterna delta i ett Music Camp där de fick lära sig mer om att skriva låtar och de fick jamma tillsammans med TrioX, som kom med tips och förslag på hur musikerna kunde utveckla sina låtar och sitt artisteri fortsätter Magnus. Under regionfinalen kunde vi se att de verkligen har tagit till sig det och utvecklats.

På andra plats kom Celia Svanström, som spelar klassisk gitarr och på tredje plats kom Forever Now, ett 4-mannaband som spelar rock/poppunk. Imagine är en jurybedömd musiktävling för unga musiker mellan 13–21 år. Det är även en plattform för unga musiker som vill utvecklas och bli peppade i sitt musicerande. – Vi satsar på en bred genrebredd och välkomnar alla musikstilar, och ser alltid till att musikerna får upträda med ljud och ljus i toppklass. Anmälan inför nästa års Imagine öppnade på regionfinalen så alla som är intresserade kan gå in och anmäla sig på www.imaginesweden.se, avslutar Magnus Båge.

20 000 KR I FÖRSTA PRIS TILL VINNAREN I VÄSTMANLAND

Genom ett generöst samarbete med Länsförsäkringar Bergslagen erbjuds vinnaren i regionfinalen Västmanland av musiktävlingen i Imagine, ett första pris om 20.000kr

7 finalister är redo för regionfinal i Imagine Västmanland!

I helgen var luften fylld av förväntan i Västerås Konserthus när det var dags för Imagine Västmanlands deltävlingar. Sju finalister skulle väljas ut till regionfinalen 16 april kl 19.00 i Västerås Konserthus.

– Det var en fantastisk stämning här i Västerås Konserthus och det var roligt att se ungdomarna kliva ut på scenen med pirr i magen och sen se glädjen och stoltheten hos dem efteråt. Många av ungdomarna har varit med i Imagine förut och det är fantastiskt att få se deras utveckling. Att de väljer att vara med i tävlingen igen visar på hur viktigt det är att få möjlighet att uppträda och kunna utvecklas i sitt musicerande och träffa andra musikintresserade ungdomar, säger Magnus Båge, musikproducent på Västmanlandsmusiken och projektledare för Imagine Västmanland. Innan det är dags för regionfinal anordnar vi ett Music Camp där finalisterna får delta i olika workshops och lära sig mer om artisteri och musicerande och hur de kan utveckla sitt framträdande, fortsätter Magnus.

Imagine är en jurybedömd musiktävling för unga musiker mellan 13–21 år. Det är även en plattform för unga musiker som vill utvecklas och bli peppade i sitt musicerande.
– Vi satsar på en bred genrebredd och välkomnar alla musikstilar, och ser alltid till att musikerna får uppträda med ljud och ljus i toppklass, säger Magnus Båge. Startfältet bjöd juryn på ett varierat program, alltifrån rock och klassiskt till singer-songwriters. I år var det fler band med än de senaste åren vilket vi är glada för då det gav oss fler deltagare.

Juryn, som i år består av Nicklas Hovberg, Irina Krjutjkova och juryordförande Lisel Naeslund bedömde bidragen utifrån 4 olika kriterier. Musikalisk kvalitet, framträdande och kommunikation, originalitet samt förberedelse. De bidrag som gick vidare till regionfinalen är Celia Svanström, December, Forever Now, Hay Fever, Hermanos, Hinkmat och Spinning Wheels.

– På regionfinalen i april tävlar bidragen inför publik och det är fri entré så kom och heja fram era favoriter till vinst. Den som vinner regionfinalen får en plats i Imagine Swedens riksfinal som i år är i Nyköping och dessutom vinner förstapristagaren ett stipendium på
20 000 kr som Länsförsäkringar Bergslagen har sponsrat tävlingen med, avslutar Magnus Båge.

Mer info om Imagine sweden: www.imaginesweden.se
För ytterligare frågor eller intervju, kontakta Magnus Båge, Musikproducent, barn & unga
tfn 072-092 22 29, magnus.bage@vastmanlandsmusiken.se

Västmanlandsmusiken, Box 514, 721 09 Västerås • Besöksadress: Västerås Konserthus, Kopparbergsvägen 1. Tel: 021-40 36 00 – www.vasteraskonserthus.se

Datum att ha koll på 2022/2023:

ANMÄLAN ÖPPNAR
20 oktober 2022

KICKOFF I LILLA SALEN I VÄSTERÅS KONSERTHUS
20 oktober 2022

DELTÄVLINGAR
4 februari
5 februari

MUSIC CAMP
11 mars 2023

REGIONFINAL
16 april 2023

RIKSFINAL
17-21 maj – Riksfinal, Nyköping

Sista anmälningsdag
15 januari 2023.

Imagine Västmanland

Välkommen till Imagine Västmanland och Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Har du frågor tveka inte att kontakta oss.

Anmälningsperioden för Imagine Västmanland 2023 är 20 oktober till 15 januari. Varmt välkomna att söka så fort vi öppnar upp för nya anmälningar.

Guzztav Foto: Stefan Lindgren – Röd Varg

Riksfinalen av Imagine Sweden är avgjord – Västmanland kammade hem spelning i Norge!

I helgen avgjordes riksfinalen av Imagine Sweden. 12 regioner gjorde upp om vinsten och 8-mannabandet Guzztav som representerade Västmanland vann en spelning på Norges motsvarighet Imagine Norway National Final!

Västmanlands representanter Guzztav är ett 8-mannaband som består av Alva Nee, Joel Andersson Johan Kalderen, Gustav Jakobsson, Klara Tapper, Hugo Leander, Elvira Tapper och Ester Rehnman. De bjöd på två egenskrivna låtar och fick med sig publiken direkt. Det blev ingen förstaplats men däremot vann de en spelning på finalen av den norska motsvarigheten, Imagine Norway Nation Final 2023.

Motiveringen från juryn ljöd: ”Det är peppigt, energiskt och vi har svårt att sitta still. Med varierande arrangemang, finurlig koreografi och genomtänkt scenklädsel, engageras publiken och bara flyger med. Det är ren och skär glädje och det svänger hejdlöst!”.

– Det känns jätteroligt! säger Alva Nee, sångerska i bandet Guzztav och fortsätter ”Vi har jobbat hårt för det här och blivit ett sammansvetsat gäng och det är fint att det gav resultat.” Guzztav kan man närmast se på nationaldagsfirandet 6 juni på Djäkneberget när de spelar på kulturfestivalen Berget. Förutom lokala band spelar även Cornelia Jakobs. De har även inplanerade spelningar på en studentbal i Västerås och på Hallstahammar Pride längre fram i sommar.

Vinnare av riksfinalen blev region Uppland med duon Hampus & Ragna. En duo som består av Hampus Ljunggren, piano och Ragna Norrlund, valthorn. De bjöd på melodiös stämsång, valthorn och rytmiskt spel på pianot. Deras låtar föds ur improvisationer och duon sätter inga gränser för musikens utveckling, målet är att ha kul. Som vinnare får man representera Sverige i Imagine International Final i Bryssel i september.
– Det var en fantastisk stämning på Lokomotivet i Eskilstuna och förutom själva tävlingsmomentet bestod dagarna av olika workshops och en hel del jam, säger Magnus Båge, musikproducent på Västmanlandsmusiken och projektledare för Imagine Västmanland. Tanken med Imagine är just att ungdomarna ska få chans att utvecklas i sitt musicerande och det har de verkligen gjort, fortsätter Magnus.
– Nu ser vi fram emot hösten när anmälan öppnar inför nästa år, planeringen är redan i full gång och vi hoppas på ett stort intresse från ungdomarna i Västmanland avslutar Magnus Båge.

Guzztav, vinnare Imagine Västmanland 2022. Foto: Stefan Lindgren – Röd Varg

8-mannaband vann regionfinalen av Imagine Västmanland 2022!

I söndags var stämningen på topp i Västerås Konserthus när åtta finalister gjorde upp om första priset i regionfinalen av Imagine Västmanland 2022. Det var 8-mannabandet Guzztav som tog hem segern och får representera Västmanland i riksfinalen.

Guzztav är ett 8-mannaband som består av Alva Nee, Joel Andersson, Johan Kalderen, Gustav Jakobsson, Klara Tapper, Hugo Leander, Elvira Tapper och Ester Rehnman. Motiveringen från juryn ljöd: ”En för alla, alla för en. Ni var närvarande och spelade som en och samma kropp. Med ett framträdande som
bokstavligen blåste oss av scen!”. Vinnaren av regionfinalen får, förutom äran, en plats i Imagine Swedens riksfinal som i år är i Eskilstuna och dessutom vinner förstapristagaren ett stipendium på 20 000 kr som Länsförsäkringar Bergslagen har sponsrat tävlingen med. Juryn, som i år bestod av Jim Bergqvist, Irina Krjutjkova och juryordförande Lisel Naeslund bedömde bidragen utifrån 4 olika kriterier. Musikalisk kvalitet, framträdande och kommunikation, originalitet samt förberedelse. Av applåderna och jublet att döma var publiken överens med juryn om vem som skulle stå som segrare.

– Det var en fantastisk stämning här i Konserthuset och det var roligt att se ungdomarna kliva ut på scenen med pirr i magen och sen se glädjen och stoltheten hos dem efteråt. Många av ungdomarna har varit med i Imagine förut och det är fantastiskt att få se deras utveckling. Att de väljer att vara med i tävlingen igen visar på hur viktigt det är att få möjlighet att uppträda och kunna utvecklas i sitt musicerande och träffa andra musikintresserade ungdomar, säger Magnus Båge, musikproducent på Västmanlandsmusiken och projektledare för Imagine Västmanland. Innan regionfinalen fick finalisterna delta i ett Music Camp där de fick lära sig mer om artisteri och musicerande och hur de kunde utveckla sitt framträdande, fortsätter Magnus. Under regionfinalen kunde vi se att de verkligen har tagit till sig det och utvecklats.

På andra plats kom Grast, Edvin Sanfridsson, som spelar cinematisk pop och på tredje plats kom Saga Tuuvas, singer-songwriter. Imagine är en jurybedömd musiktävling för unga musiker mellan 13–21 år. Det är även en plattform för unga musiker som vill utvecklas och bli peppade i sitt musicerande.
– Vi satsar på en bred genrebredd och välkomnar alla musikstilar, och ser alltid till att musikerna får uppträda med ljud och ljus i toppklass. Nu ser vi först fram emot riksfinalen men vi ser även fram mot hösten när anmälan öppnar inför nästa år, avslutar Magnus Båge.

20 000 kr i första pris till vinnaren i Västmanland

Genom ett generöst samarbete med Länsförsäkringar Bergslagen erbjuds vinnaren i regionfinalen Västmanland av musiktävlingen i Imagine, ett första pris om 20.000kr

Vidare till camp och regionfinal är:

  • Guzztav – Funk/soul
  • Emma Perfetti/Wille – Pop
  • Saga Tuuvas – Indie-pop/indie-rock
  • Digsys – Rock
  • Grast – Cinematisk POP
  • Melina Oreman – pop-punk
  • Darian Mather – Indie/folk och svensk vispop
  • Leia – Sing and song writer

Datum att hålla koll på

ANMÄLAN ÖPPNAR
1 november

DELTÄVLINGAR
5 februari
6 februari

MUSIC CAMP
26 mars

REGIONFINAL
10 april

RIKSFINAL
12-15 maj i Eskilstuna

Sista anmälningsdag 31 januari 2022.

Varmt välkomna till Imagine Västmanland 2022 önskar hela teamet!

Darian Mather, vinnare Imagine Västmanland 2021. Foto: Stefan Lindgren – Röd Varg

INSPELNINGSPRISET

Darian Mather – som fick som 1:a pris att under två dagar spela in i en musikstudio i Västerås har nu fått sitt pris. Grattis än en gång. Ovan är två foton från Stephan Lövstrands studio där Darian spelade in!

Regionfinalen 10 april 2021

Lördagen den 10:e april 2021 var det dags för den årliga regionfinalen här i Västmanland och vinnare korades. Missade du konserten som livestreamades? 
Du hittar sändningen på YouTube eller här ovan.

 

Vill du se deltävlingarna 2021 igen?

Deltävling 1 – Lördag 13/2 2021: https://youtu.be/juP4CDx8IAQ
Deltävling 2 – Söndag 14/2 2021: https://youtu.be/CYdepBTNNhI

Hur gick det? 

Tre priser delades ut under Regionfinalen i Västerås konserthus.

1:a pris – Darian

En vinnare representerar Västmanland och tävlar i Imagine Sweden Riksfinal, 14 & 15 maj 2021 i Gislaved! Riksfinalen blir digital i år. Samt: 2 dagar i en musikstudio

Jurynsmotivering:  Årets vinnare av Imagine Västmanland har visat på en vilja att utvecklas, har ett innerligt uttryck, ett mycket starkt låtmaterial som skapar en magisk stämning som fyller hela Västerås konserthus. Årets vinnare är DARIAN!

2:a pris – SAGA

Ett presentkort på Thomann á 4000 kr.

Juryns motivering: Med en personlighet som går rakt in i hjärtat och med ett tydligt artisteri med bra låtar har juryn kommit fram till att andra platsen i Imagine Västmanland 2021 går till SAGA

3:e pris – GUMRU

Ett presentkort på Thomann á 2500 kr!

Juryns motivering: Med stor inlevelse, graciös utstrålning och briljant spel har juryn kommit fram till att tredje platsen i Imagine Västmanland 2021 går till GUMRU

 

Jury

Fanny Wistrand (juryordförande), Jim Bergqvist, Lisel Naeslund och Kristoffer Toth.

 

Foto: Stefan Lindgren – Röd Varg

Finalisterna 2021

SAGA
Med röst, gitarr och en självklar scennärvaro skapar Saga en värld där musiken står i centrum. Det är avskalat och nyfiket. Hon beskriver det som att hon låter oss lyssna på hennes själ.

OSCAR
Oscar är en mångsidig låtskrivare. Vanligtvis hittar melodierna till honom först, för att sedan kompletteras med texter inspirerade av upplevelser i hans eget liv.
Oscar tycker att meningen med musik är att ge lyssnaren möjligheten att kliva in i ett annat universum, känna tryggheten och uppleva något nytt.

PIANODRAG
Att spela tillsammans är en utmaning, men att spela åtta händer samtidigt på två pianon kräver en annan nivå av koncentration och samarbete! Det blir dynamiskt och spännande när vännerna Olivia, Thomas, Chelsie och Emil spelar tillsammans. Kvartetten andas som En kropp när de bjuder på några av de pärlor som finns skrivna för åttahändigt piano.

EDWARD
Trots sin unga ålder är dragspelaren Edward mycket scenvan. Han har deltagit i dragspelstävlingar i länder som Tjecken, Bosian, Italien, Österrike och Sverige. Han övar mycket och tycker att det är fantastiskt kul att spela. Han älskar variationer i musiken och det är vad han kommer bjuda lyssnarna på!

GUMRU
Gumru är en dragspelerska som är född och uppväxt i Västerås. Hon brinner för musiken och är helt säker på att hon kommer jobba med musik även i framtiden. Gumru går djupt in i musikens värld och tar med publiken på en vandring bland alla toner och harmoniska svängar.

DARIAN
Multiinstrumentalisten Darian lägger en stor del av sig själv i musiken. När han komponerar leker han ofta med melodier och texter, men helt plötsligt faller allt på plats, det känns rätt och då vet han att låten är färdig. Vi kommer höra honom sjunga och spela gitarr. Det blir innerligt och känslofullt!

PERPETUAL MOTION
Perpetual Motion är ett kraftverk som består av Leos röst, gitarr och elektronik. Det är som en musikmaskin som går mot normer och regler i musiken. Det är uppfinningsrikt, spännande, overkligt och Leos musik tar oväntade svängar genom toner och taktarter.

KEVIN & KIMBERLEIY
Syskonparet Kevin och Kimberleiy ser musiken som revansch mot livets hårda sida, det ger mening och styrka i vardagen. Att dela med sig av musiken är det bästa de vet och att stå på scen är för dem som vara i symbios med publiken där båda sidorna ger och får energi.

Regionfinalister 2020

Här är de deltagare som gick vidare i Regionsfinalen 2020, det är följande akter: Upplopp, Concrete Combination, Jonna, Perpetual Motion, Darian, Saga, Katjakaj & Bentebent, Living Able. Låt dessa blivande artister inspirera dig att söka till Imagine för 2021! Vi kommer i år att anordna Music Camps med fantastiska föredragshållare och ni kommer att få spela och interagera med vår fantastiska jazztrio från Uppland – TrioX!

Fridlyst (Västmanland) – Nationell vinnare 2017 i Uddevalla, Foto: Stefan Lindgren

Anmälan till Imagine Västmanland 2024 har öppnat!
» Anmäl dig nu! «

maj 2024

09majAll DayRiksfinal 2024Uppsala, Imagine Sweden

Kontakt

Monika Mannerström Skog

Projektledare

021-40 36 24
072-092 22 29
monika.skog@vastmanlandsmusiken.se

Arrangeras av Västmanlandsmusiken

Västmanlandsmusiken har i uppdrag att stödja och utveckla musik- och danslivet i Västmanland. Det gör vi bland annat genom att förmedla över 900 konserter och dansföreställningar per år och genom att på olika sätt stödja arrangörer och andra som arbetar med musik och dans.