Imagine Västmanland

Anmäl dig här

Regionfinal 10 april

På lördag den 10:e april är det dags för regionfinal här i Västmanland och vinnarna ska koras. Missa inte konserten som kommer att livestreamas.

Du hittar sändningen på YouTube

Foto: Stefan Lindgren – Röd Varg

Vinnare 2021

Tre priser delas ut under Regionfinalen i Västerås.

1:a pris – Darian

En vinnare representerar Västmanland och tävlar i Imagine Sweden Riksfinal, 14 & 15 maj 2021 i Gislaved! Riksfinalen blir digital i år. Samt: 2 dagar i en musikstudio

Jurynsmotivering:  Årets vinnare av Imagine Västmanland har visat på en vilja att utvecklas, har ett innerligt uttryck, ett mycket starkt låtmaterial som skapar en magisk stämning som fyller hela Västerås konserthus. Årets vinnare är DARIAN!

2:a pris – SAGA

Ett presentkort på Thomann á 4000 kr.

Juryns motivering: Med en personlighet som går rakt in i hjärtat och med ett tydligt artisteri med bra låtar har juryn kommit fram till att andra platsen i Imagine Västmanland 2021 går till SAGA

3:e pris – GUMRU

Ett presentkort på Thomann á 2500 kr!

Juryns motivering: Med stor inlevelse, graciös utstrålning och briljant spel har juryn kommit fram till att tredje platsen i Imagine Västmanland 2021 går till GUMRU

 

Jury

Fanny Wistrand (juryordförande), Jim Bergqvist, Lisel Naeslund och Kristoffer Toth.

 

Foto: Stefan Lindgren – Röd Varg

Årets finalister

SAGA
Med röst, gitarr och en självklar scennärvaro skapar Saga en värld där musiken står i centrum. Det är avskalat och nyfiket. Hon beskriver det som att hon låter oss lyssna på hennes själ.

OSCAR
Oscar är en mångsidig låtskrivare. Vanligtvis hittar melodierna till honom först, för att sedan kompletteras med texter inspirerade av upplevelser i hans eget liv.
Oscar tycker att meningen med musik är att ge lyssnaren möjligheten att kliva in i ett annat universum, känna tryggheten och uppleva något nytt.

PIANODRAG
Att spela tillsammans är en utmaning, men att spela åtta händer samtidigt på två pianon kräver en annan nivå av koncentration och samarbete! Det blir dynamiskt och spännande när vännerna Olivia, Thomas, Chelsie och Emil spelar tillsammans. Kvartetten andas som En kropp när de bjuder på några av de pärlor som finns skrivna för åttahändigt piano.

EDWARD
Trots sin unga ålder är dragspelaren Edward mycket scenvan. Han har deltagit i dragspelstävlingar i länder som Tjecken, Bosian, Italien, Österrike och Sverige. Han övar mycket och tycker att det är fantastiskt kul att spela. Han älskar variationer i musiken och det är vad han kommer bjuda lyssnarna på!

GUMRU
Gumru är en dragspelerska som är född och uppväxt i Västerås. Hon brinner för musiken och är helt säker på att hon kommer jobba med musik även i framtiden. Gumru går djupt in i musikens värld och tar med publiken på en vandring bland alla toner och harmoniska svängar.

DARIAN
Multiinstrumentalisten Darian lägger en stor del av sig själv i musiken. När han komponerar leker han ofta med melodier och texter, men helt plötsligt faller allt på plats, det känns rätt och då vet han att låten är färdig. Vi kommer höra honom sjunga och spela gitarr. Det blir innerligt och känslofullt!

PERPETUAL MOTION
Perpetual Motion är ett kraftverk som består av Leos röst, gitarr och elektronik. Det är som en musikmaskin som går mot normer och regler i musiken. Det är uppfinningsrikt, spännande, overkligt och Leos musik tar oväntade svängar genom toner och taktarter.

KEVIN & KIMBERLEIY
Syskonparet Kevin och Kimberleiy ser musiken som revansch mot livets hårda sida, det ger mening och styrka i vardagen. Att dela med sig av musiken är det bästa de vet och att stå på scen är för dem som vara i symbios med publiken där båda sidorna ger och får energi.

Imagine västmanland 2021

13 februari – Deltävling 1, Västerås
14 februari – Deltävling 2, Västerås
27 mars – Music Camp, Västerås
10 april – Regionfinal, Foajéscenen, Västerås

Sista anmälningsdag 31 januari 2021.

Varmt välkomna till Imagine Västmanland 2021 önskar hela teamet!

LIVE Streaming av deltävlingarna 13-14 feb

Lördag 13/2: https://youtu.be/juP4CDx8IAQ

Söndag 14/2: https://youtu.be/CYdepBTNNhI

Imagine Sweden

Välkommen till Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Här är de deltagare som gick vidare i Regionsfinalen 2020, det är följande akter: Upplopp, Concrete Combination, Jonna, Perpetual Motion, Darian, Saga, Katjakaj & Bentebent, Living Able. Låt dessa blivande artister inspirera dig att söka till Imagine för 2021! Vi kommer i år att anordna Music Camps med fantastiska föredragshållare och ni kommer att få spela och interagera med vår fantastiska jazztrio från Uppland – TrioX!

Fridlyst (Västmanland) – Nationell vinnare 2017 i Uddevalla, Foto: Stefan Lindgren

Arrangeras av Västmanlandsmusiken

Västmanlandsmusiken har i uppdrag att stödja och utveckla musik- och danslivet i Västmanland. Det gör vi bland annat genom att förmedla över 900 konserter och dansföreställningar per år och genom att på olika sätt stödja arrangörer och andra som arbetar med musik och dans.

I dessa märkliga Corona tider, så vill vi trots läget förmedla konserter och live upplevelser till alla! Men vi är ytterst försiktiga med allas hälsa och säkerhet och därför kan det i år bli lite annorlunda. Vi vill dock göra allt för att våra ungdomar ska få vara med i landets största musiktävling för unga människor.

Välkomna med era ansökningar från och med 1 november 2020!

Kontakt

Frippe Eliasson

Frippe Eliasson

Hej, jag heter Frippe Eliasson och kommer arbeta tillsammans med Magnus, Jimmy och Jim med Imagine i Västmanland.

Till vardags arbetar jag med olika typer av musikproduktioner och ser fram mot att få coacha, peppa och inspirera unga i Västmanland att utforska och förädla sin talang.

Du når mig enklast via mail eller telefon på dagtid under vardagar.

0707-61 52 52
frippe@dotmusic.se

Magnus Båge

Magnus Båge

Projektledare

Jimmy Bergwall

Jimmy Bergwall

Jim Bergqvist

Jim Bergqvist