Imagine Västmanland

Anmäl dig här

Darian Mather, vinnare Imagine Västmanland 2021. Foto: Stefan Lindgren – Röd Varg

Imagine Västmanland 2022

Välkommen till Imagine Västmanland och Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Har du frågor tveka inte att kontakta oss.

20 000 kr i första pris till vinnaren i Västmanland 

Genom ett generöst samarbete med Länsförsäkringar Bergslagen erbjuds vinnaren i regionfinalen Västmanland av musiktävlingen i Imagine, ett första pris om 20.000kr

Datum att hålla koll på

ANMÄLAN ÖPPNAR
1 november

DELTÄVLINGAR
5 februari
6 februari

MUSIC CAMP
26 mars

REGIONFINAL
10 april

RIKSFINAL
12-15 maj i Eskilstuna

Sista anmälningsdag 31 januari 2022.

Varmt välkomna till Imagine Västmanland 2022 önskar hela teamet!

INSPELNINGSPRISET

Darian Mather – som fick som 1:a pris att under två dagar spela in i en musikstudio i Västerås har nu fått sitt pris. Grattis än en gång. Ovan är två foton från Stephan Lövstrands studio där Darian spelade in!

Regionfinalen 10 april 2021

Lördagen den 10:e april 2021 var det dags för den årliga regionfinalen här i Västmanland och vinnare korades. Missade du konserten som livestreamades? 
Du hittar sändningen på YouTube eller här ovan.

 

Vill du se deltävlingarna 2021 igen?

Deltävling 1 – Lördag 13/2 2021: https://youtu.be/juP4CDx8IAQ
Deltävling 2 – Söndag 14/2 2021: https://youtu.be/CYdepBTNNhI

Hur gick det? 

Tre priser delades ut under Regionfinalen i Västerås konserthus.

1:a pris – Darian

En vinnare representerar Västmanland och tävlar i Imagine Sweden Riksfinal, 14 & 15 maj 2021 i Gislaved! Riksfinalen blir digital i år. Samt: 2 dagar i en musikstudio

Jurynsmotivering:  Årets vinnare av Imagine Västmanland har visat på en vilja att utvecklas, har ett innerligt uttryck, ett mycket starkt låtmaterial som skapar en magisk stämning som fyller hela Västerås konserthus. Årets vinnare är DARIAN!

2:a pris – SAGA

Ett presentkort på Thomann á 4000 kr.

Juryns motivering: Med en personlighet som går rakt in i hjärtat och med ett tydligt artisteri med bra låtar har juryn kommit fram till att andra platsen i Imagine Västmanland 2021 går till SAGA

3:e pris – GUMRU

Ett presentkort på Thomann á 2500 kr!

Juryns motivering: Med stor inlevelse, graciös utstrålning och briljant spel har juryn kommit fram till att tredje platsen i Imagine Västmanland 2021 går till GUMRU

 

Jury

Fanny Wistrand (juryordförande), Jim Bergqvist, Lisel Naeslund och Kristoffer Toth.

 

Foto: Stefan Lindgren – Röd Varg

Finalisterna 2021

SAGA
Med röst, gitarr och en självklar scennärvaro skapar Saga en värld där musiken står i centrum. Det är avskalat och nyfiket. Hon beskriver det som att hon låter oss lyssna på hennes själ.

OSCAR
Oscar är en mångsidig låtskrivare. Vanligtvis hittar melodierna till honom först, för att sedan kompletteras med texter inspirerade av upplevelser i hans eget liv.
Oscar tycker att meningen med musik är att ge lyssnaren möjligheten att kliva in i ett annat universum, känna tryggheten och uppleva något nytt.

PIANODRAG
Att spela tillsammans är en utmaning, men att spela åtta händer samtidigt på två pianon kräver en annan nivå av koncentration och samarbete! Det blir dynamiskt och spännande när vännerna Olivia, Thomas, Chelsie och Emil spelar tillsammans. Kvartetten andas som En kropp när de bjuder på några av de pärlor som finns skrivna för åttahändigt piano.

EDWARD
Trots sin unga ålder är dragspelaren Edward mycket scenvan. Han har deltagit i dragspelstävlingar i länder som Tjecken, Bosian, Italien, Österrike och Sverige. Han övar mycket och tycker att det är fantastiskt kul att spela. Han älskar variationer i musiken och det är vad han kommer bjuda lyssnarna på!

GUMRU
Gumru är en dragspelerska som är född och uppväxt i Västerås. Hon brinner för musiken och är helt säker på att hon kommer jobba med musik även i framtiden. Gumru går djupt in i musikens värld och tar med publiken på en vandring bland alla toner och harmoniska svängar.

DARIAN
Multiinstrumentalisten Darian lägger en stor del av sig själv i musiken. När han komponerar leker han ofta med melodier och texter, men helt plötsligt faller allt på plats, det känns rätt och då vet han att låten är färdig. Vi kommer höra honom sjunga och spela gitarr. Det blir innerligt och känslofullt!

PERPETUAL MOTION
Perpetual Motion är ett kraftverk som består av Leos röst, gitarr och elektronik. Det är som en musikmaskin som går mot normer och regler i musiken. Det är uppfinningsrikt, spännande, overkligt och Leos musik tar oväntade svängar genom toner och taktarter.

KEVIN & KIMBERLEIY
Syskonparet Kevin och Kimberleiy ser musiken som revansch mot livets hårda sida, det ger mening och styrka i vardagen. Att dela med sig av musiken är det bästa de vet och att stå på scen är för dem som vara i symbios med publiken där båda sidorna ger och får energi.

Regionfinalister 2020

Här är de deltagare som gick vidare i Regionsfinalen 2020, det är följande akter: Upplopp, Concrete Combination, Jonna, Perpetual Motion, Darian, Saga, Katjakaj & Bentebent, Living Able. Låt dessa blivande artister inspirera dig att söka till Imagine för 2021! Vi kommer i år att anordna Music Camps med fantastiska föredragshållare och ni kommer att få spela och interagera med vår fantastiska jazztrio från Uppland – TrioX!

Fridlyst (Västmanland) – Nationell vinnare 2017 i Uddevalla, Foto: Stefan Lindgren

Kontakt

Astrid Lindahl

Astrid Lindahl

Hej, jag heter Astrid Lindahl och kommer att jobba med Imagine i Västmanland i år. Jag har jobbat i Västerås konserthus i många år med både publik och bakom scen. Imagine-tävlingen har jag närvarat på många gånger förut, men då mer i bakgrunden, så det ska bli riktigt roligt att få arbeta närmare med projektet i år. Jag kommer ha den främsta kontakten med er ungdomar, ni är välkomna att höra av er om ni har några frågor!

astrid_lindahl@hotmail.com
073-733 34 75

Kristin Reising

Kristin Reising

Jag heter Kristin Reising och är ny projektkoordinator här på Imagine Västmanland. När jag inte jobbar med Imagine arbetar jag administrativt med Västerås Sinfonietta och Västerås Konserthus. Musik är en stor del av mitt liv och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med resten av Imagine-teamet och träffa deltagare och musikintresserade ungdomar!

kristin.reising@vastmanlandsmusiken.se
021-403634

Magnus Båge

Magnus Båge

Projektledare

Frippe Eliasson

Frippe Eliasson

0707-61 52 52
frippe@dotmusic.se

Jimmy Bergwall

Jimmy Bergwall

Arrangeras av Västmanlandsmusiken

Västmanlandsmusiken har i uppdrag att stödja och utveckla musik- och danslivet i Västmanland. Det gör vi bland annat genom att förmedla över 900 konserter och dansföreställningar per år och genom att på olika sätt stödja arrangörer och andra som arbetar med musik och dans.