Imagine Gotland

Anmäl dig här

IMAGINE 2024 är i gång!

6 akter tävlar i årets Imagine Gotland, vi kommer berätta mer om dem snart!

24/1 har vi första träffen på Fenix ungKulturhus. Lära känna varandra och workshop om att ta plats på scen. Sen pizza och prat som avslutas med att spela för varandra.

9/2 Workshop i låtskrivning med Karina Kampe på Fenix ungKulturhus, fokus texter och göra klart sina låtar.

19/2 spela upp för liten publik och få feedback för dem som vill på Fenix ungKulturhus.

17/3 Regionfinal i Säveaulan på Wisbygymnasiet. 

Vinst ögonblicket för Eirikur Einarsson under Imagine Gotland 2023 bredvid applåderande delar av Pantalones. Fotograf Anna Ericsson

Eirikur Einarsson vann Imagine Gotland 2023, jurynsmotivering löd: ”Med en stor karisma och ett självklart scen-uttryck. En mogen musikalisk frasering och en textbehandling samt en klockren crooner-stämma.”

De andra vinnarna under kvällen i Wisbygymnasiets aula var The Hugos som fick spela live i P4 Gotland, Axel Hellström som fick en spelning på Visbyfestivalen och Pantalones som fick spela in sin låt i proffsstudio med Bilda.

Imagine Sweden drivs av Musik i Dalarna i samarbete med Regional Musik i Sverige (RMS), regionmusikorganisationer och föreningar runt om i Sverige. Riksfinalen 2022 arrangeras av Imagine Sweden i samarbete med Scenkonst Sörmland. 

Internationella finalen i Imagine arrangeras av Jeunesses Musicales International (JMI).

Inga evenemang

Kontakt

Vera Kebbe

Vera Kebbe

Vera Kebbe
Kneippbygatan 2
622 59 Visby
0498 – 26 44 50
Imagine@gotlandsmusiken.se

Arrangeras av GOTLANDSMUSIKEN

I samarbete med Fenix Ungkulturhus, Studieförbundet Bilda, Kulturföreningen Roxy, P4 Gotland, Gotlands Media, Kulturskolan, Region Gotland.

GotlandsMusikens uppdrag är att värna och utveckla ett rikt musikliv på hela Gotland i samarbete med andra musikgrupperingar, artister och arrangörer. Musik för och med barn och ungdom ska prioriteras. GotlandsMusiken gör cirka 350 framträdanden per år av vilka drygt hälften är för barn och ungdom. Framträdanden görs såväl vid besök i förskolor som vid stora offentliga konserter. GotlandsMusiken är en professionell musikinstitution. Den konstnärliga personalen är organiserad så att GotlandsMusiken kan erbjuda en mycket stor genrebredd och därmed ett stort musikutbud.