Imagine Östergötland

Anmäl dig här

Imagine Sweden

Välkommen till Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats och livemusiktävling för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Imagine Östergötland

Är du mellan 13 och 21 år och håller på med musik – ensam eller i grupp – ska du inte missa det här! För många unga musiker är det självklart att lägga upp sin musik på nätet, men inte alla har provat på att stå på en riktig scen och framföra sin musik live. Det får du göra i Imagine! Dessutom får du professionell och konstruktiv kritik från en jury och du kommer att träffa på och lära känna andra unga musiker. Oavsett vilken musikstil du brinner för är Imagine stället för dig! För att vara med i Imagine Östergötland ska du vara född mellan 2002 och 2011 och bo i Östergötlands Län. Är ni flera personer måste minst hälften av er bo i Östergötlands Län. Vi kommer välja ut 10 akter som kommer få möjlighet att delta i regionfinalen den 13 april.

Datum

1 dec – 1 feb – Anmälan är öppen
16 feb – De uttagna akterna presenteras
12 mars – Workshop nr 1, Fysisk på Skylten i Linköping
9 april – Workshop nr 2, Zoom
13 april – Regionfinal, Skylten i Linköping

WORKSHOPS

12 mars – Workshop nr 1
18.00-20.00 Fysisk på Skylten i Linköping
– Bandträff/presentation
– Info om Imagine
– Spela live (förberedelse, stageplot, inputlist, epk m.m.)

9 april – Workshop nr 2
18.00-20.00 Zoom
-Inför regionfinal
-Branschkunskap

REGIONFINAL

Regionfinalen sker den 13 april på Skylten i Linköping inför publik. Fullt utrustad scen med PA, ljus, backline efter behov och ljudtekniker finns på plats. Vi bjuder på enklare förtäring och mycket trevlig stämning. Artisten spelar två låtar (max 10 minuter) inför publik och Imagine Östergötlands jury. Genomför ert uppträdande som om det vore den allra bästa spelningen ni någonsin kan göra! Tänk igenom ert uppträdande, scenkläder, musikaliska uttryck osv. Ge allt, ge järnet! Efter överläggning meddelar juryn vilken artist som representerar Östergötland på riksfinalen den 9 maj i Uppsala.

1:a pris Representera Östergötland i Riksfinalen 9 maj i Uppsala
2:a pris Studiopriset: En heldag i inspelningsstudio
3:e pris Presentkort på MUSIKERN i Linköping

Allt gott!

Alexander Vibeck Arrangör: Sensus Studieförbund på uppdrag av Östgötamusiken

Denna sida kommer att uppdateras löpande, men för att ta del av de senaste nyheterna följ oss på Sociala medier.

Facebook | Instagram

Imagine Sweden vill inspirera dagens unga musikutövare och ge rätt verktyg till dem som vill ta sitt artistskap vidare. I Imagine skapar du dig ditt framtida nätverk inom musikbranschen tillsammans med likasinnade!

Kontakt

Inga evenemang

Alexander Vibeck

Alexander Vibeck

Projektledare Imagine Östergötland

alexander.vibeck@sensus.se
0704624822

Sensus Studieförbund Östra Götaland
Apotekaregatan 14
58224 Linköping

ArrangÖR Östgötamusiken