Hur går det till?

Anmäl dig här

Bra att veta

Du anmäler dig och din akt här på Imagine Swedens hemsida. Tänk på att du måste delta i den region där minst hälften av aktens medlemmar är boende.

I Imagine använder vi oss av ordet akt, ett ord som inkluderar både band och soloartister. Oavsett om du är del av ett band eller spelar själv så är detta en akt. Detta kan vara bra att veta.

Imagine arrangeras årligen i nästan hela landet. Om du har minsta fråga eller fundering så är det bara att kontaka arrangören i din region, de svarar mer än gärna på frågor, hur små eller stora de än är. Du hittar kontaktuppgifter till alla här

Anmälan

När du skickat in din anmälan är det arrangören i den region där du anmält dig till som tar hand om din anmälan. Alla arrangörer använder till stor del mail för att kommunicera med anmälda akter, så från det att du skickat in anmälan är det viktigt att du håller ett öga på mailen.

När den regionala arrangörer har kikat igenom anmälan kommer din akt antingen bli godkänd för att delta eller så får du veta vad du måste komplettera i anmälan. Om din anmälan blir avslagen så kommer du att få veta varför av din arrangör. I vissa regioner kan det också vara så att din akt blir placerad på en reservlista. Först när du får besked om att din anmälan är godkänd är din akt antagen.

Vissa län godkänner akter löpande medan andra administrerar alltsammans vid ett senare tillfälle.
Har du frågor kring din anmälan, kontakta din regionala arrangör.

För att anmälan ska bli godkänd så måste Imagines regler uppfyllas.

När akten blir godkänd…

När din akt blir godkänd kommer du få en kallelse. För det mesta till ett deltävlingstillfälle där det är dags att spela. I vissa län blir du istället kallad till kick-off eller audition som ett första steg. Din arrangör kommer att se till att du får all relevant information som behövs för just din akt.
Om din akt av någon anledning verkligen inte kan delta på utsatt datum så är det mycket viktigt att du meddelar detta så snart som möjligt.

Väl på plats under det första Imaginetillfället kommer du att få all den information du behöver av din regionala arrangör. Härifrån är det bara att åka med på Imaginetåget!