Imagine Dalarna

Anmäl dig här

Imagine Sweden

Välkommen till Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

GRATTIS PETER!

1:A PRIS IMAGINE RIKSFINAL – PETER ÅBERG, DALARNA

Priset består av tre delar:
Sveriges representant vid Imagine International Final i Bryssel i september
Stipendium på 15 000 kr
Imagine Sweden Agency – Hela Imaginenätverket jobbar aktivt för att hitta speltillfällen och andra tänkbara samarbetsmöjligheter

Juryns motivering:
Med vibrerande harmonier och ett skört, innerligt djup trollbinds vi från första stund.
En multiinstrumentalist som levererar ett textflöde av den högre skolan.
Det är ärligt, det är modigt och det berör.
Vi flyger.

Fotograf: Lotta Johansson

STORT GRATTIS TILL PETER ÅBERG!

Peter Åberg tog hem regionfinalen och är Dalarnas representant vid riksfinalen 2021 som sänds via Imagine Swedens Youtubekanal 14-15 maj!

Juryns motivering:
Med låtar som seglar fritt över de största djupen och nuddar vid de sköraste frågorna breder Peter Åberg ut sina majestätiska musikaliska vingar och bär oss in i en värld långt bortom scenen. Här finns ett personligt, ärligt och moget artisteri där inget hålls tillbaka. Texterna och musiken glöder av mening och det berör.

STORT GRATTIS säger vi också till andrapristagarna LETTER BEFORE A!
Letter Before A vinner en plats på Dalapops demovecka där de ges möjlighet att under en dag få vara i Valley Sound studio med både tekniker och producent. Kanske är det deras nästa stora hit som kommer att spelas in under den dagen.

Juryns motivering:
I ett viktlöst och skickligt samspel, där varje ton behövs och tar sin plats, inreder Letter Before A scenen som om den vore deras eget vardagsrum och smyckar den med vemod, längtan och innerlig stämsång. Musiken är vävd med precision, dynamik, sväng och balans och flödar utan motstånd mellan musikanterna ut över alla som får nöjet att höra.

Slutligen säger vi STORT GRATTIS till tredjepristagarna XION!
Vikten av att ha uppdaterade sociala medier och fylla dem med relevant innehåll är kanske det viktigaste verktyget för att nå ut till sina fans och skaffa nya. Xion vinner 2 timmar med Dalapops Josefin Staff Hästö, som tillsammans med Xion kommer att lägga upp en strategi för deras sociala medier.

Juryns motivering:
En forsande, virvlande och helt samstämmig musikalisk kraft. Alla i bandet drar med skicklighet och rå energi åt samma håll och sliter med sig lyssnaren av bara farten. Xion är en raket byggd med största noggrannhet som tar sikte på natthimlen och lyfter utan ansträngning på sitt högoktaniga musikaliska bränsle.

Här kan du se regionfinalen i efterhand:

Tusen tusen tack alla fantastiska deltagare i Imagine Dalarna för i år!

Hoppas vi ses igen nästa säsong!

Arrangeras av Musik i Dalarna

I Dalarna är det Musik i Dalarna som är huvudarrangör av Imagine Sweden. Dalarna brukar ha deltävlingar och sedan regionfinal i mars där akter från hela länet medverkar.

Vid regionfinalen av Imagine 2020 samarbetar Dalarna med Gävleborg. Mer info om ev deltävlingar och regionfinal kommer längre fram.

Kontakt

Gustaf Elmelid

Gustaf Elmelid

Har du några funderingar kring Imagine är du välkommen att kontakta projektledare Gustaf Elmelid!

Musik i Dalarna
Nybrogatan 12
791 71 Falun
073-567 40 67
gustaf.elmelid@musikidalarna.se