Imagine Dalarna

Anmäl dig här

Imagine Dalarna

Nu tar vi steget in i framtiden och blir en plattform/program för utveckling av dig som artist och musiker. Sedan 1986 har vi tävlat om vem som är bäst på scen, det ska vi göra även i år, men vi utvecklar Imagine till ett ännu roligare, mer lärande och utvecklande program.
Tillsammans med önskemål från er deltagare så får vi inspireras och lära oss om allt som ni har nytta av i era liv som artister och musiker. Det blir möjlighet till individuell coachning av dig/er som artist/musiker, workshops, inspirerande föreläsningar, livespelningar och annat nyttigt. Allt för att deltagarna ska få möjlighet att ta nästa steg i sina artistkarriärer.

Praktisk info:
Du kan anmäla dig som soloartist eller band, det viktiga är att du älskar musik och tycker om att stå på scen. Vi kommer i möjligaste mån anpassa innehållet i programmet efter önskemål från deltagarna och beroende på vilka genres osv som representeras. Deltagande är kostnadsfritt men ev resor inom Dalarna får deltagarna bekosta själva.

Varmt välkomna till Imagine Dalarna 2022!

Datum att hålla koll på:
Anmälningsperiod: 1 oktober – 1 december 2021
Digital träff i dec/jan: TBA
Workshops/föreläsningar i februari: TBA (2 tillfällen)
Deltävlingar: 12-13 mars på Kulturhuset 1014 i Falun
Regionfinal: 3 april på Kulturhuset 1014 i Falun, tillsammans med Imagine Gävleborg
Mer info kommer löpande. Obligatorisk närvaro. Allt är gratis!

Följ oss gärna också i sociala medier:
https://www.facebook.com/imaginedalarna
https://www.instagram.com/imaginedalarna/

Hoppas vi ses!

GRATTIS PETER!

1:A PRIS IMAGINE RIKSFINAL – PETER ÅBERG, DALARNA

Priset består av tre delar:
Sveriges representant vid Imagine International Final i Bryssel i september
Stipendium på 15 000 kr
Imagine Sweden Agency – Hela Imaginenätverket jobbar aktivt för att hitta speltillfällen och andra tänkbara samarbetsmöjligheter

Juryns motivering:
Med vibrerande harmonier och ett skört, innerligt djup trollbinds vi från första stund.
En multiinstrumentalist som levererar ett textflöde av den högre skolan.
Det är ärligt, det är modigt och det berör.
Vi flyger.

Fotograf: Lotta Johansson

STORT GRATTIS TILL PETER ÅBERG!

Peter Åberg tog hem regionfinalen och är Dalarnas representant vid riksfinalen 2021 som sänds via Imagine Swedens Youtubekanal 14-15 maj!

Juryns motivering:
Med låtar som seglar fritt över de största djupen och nuddar vid de sköraste frågorna breder Peter Åberg ut sina majestätiska musikaliska vingar och bär oss in i en värld långt bortom scenen. Här finns ett personligt, ärligt och moget artisteri där inget hålls tillbaka. Texterna och musiken glöder av mening och det berör.

STORT GRATTIS säger vi också till andrapristagarna LETTER BEFORE A!
Letter Before A vinner en plats på Dalapops demovecka där de ges möjlighet att under en dag få vara i Valley Sound studio med både tekniker och producent. Kanske är det deras nästa stora hit som kommer att spelas in under den dagen.

Juryns motivering:
I ett viktlöst och skickligt samspel, där varje ton behövs och tar sin plats, inreder Letter Before A scenen som om den vore deras eget vardagsrum och smyckar den med vemod, längtan och innerlig stämsång. Musiken är vävd med precision, dynamik, sväng och balans och flödar utan motstånd mellan musikanterna ut över alla som får nöjet att höra.

Slutligen säger vi STORT GRATTIS till tredjepristagarna XION!
Vikten av att ha uppdaterade sociala medier och fylla dem med relevant innehåll är kanske det viktigaste verktyget för att nå ut till sina fans och skaffa nya. Xion vinner 2 timmar med Dalapops Josefin Staff Hästö, som tillsammans med Xion kommer att lägga upp en strategi för deras sociala medier.

Juryns motivering:
En forsande, virvlande och helt samstämmig musikalisk kraft. Alla i bandet drar med skicklighet och rå energi åt samma håll och sliter med sig lyssnaren av bara farten. Xion är en raket byggd med största noggrannhet som tar sikte på natthimlen och lyfter utan ansträngning på sitt högoktaniga musikaliska bränsle.

Här kan du se regionfinalen i efterhand:

Tusen tusen tack alla fantastiska deltagare i Imagine Dalarna för i år!

Hoppas vi ses igen nästa säsong!

Kontakt

Gustaf Elmelid

Gustaf Elmelid

Har du några funderingar kring Imagine är du välkommen att kontakta projektledare Gustaf Elmelid!

Musik i Dalarna
Nybrogatan 12
791 71 Falun
073-567 40 67
gustaf.elmelid@musikidalarna.se


Arrangeras av
Musik i Dalarna

Musik i Dalarna är huvudarrangör av Imagine Dalarna. Musik i Dalarna har även det nationella ansvaret för Imagine Sweden.

Imagine Dalarna samarbetar med Dalapop och Folkmusikens Hus.
Vid regionfinalen av Imagine Dalarna 2022 samarbetar Dalarna också med Imagine Gävleborg.