Imagine Sörmland

Anmäl dig här

Imagine Sweden

Välkommen till Imagine Sweden, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats och livemusiktävling för unga musiker i åldrarna 13-21 år!

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Foto: Therés Stephansdotter Björk

VINNARE IMAGINE SÖRMLAND 2024

Den 24 mars hölls Sörmlands regionfinal i Slottsskolans aula i Vingåker. Åtta akter deltog och bjöd allihop på grymma framträdanden:

Andra klass (pop/rap, Mariefred/Kungsör), Theo Joans (pop med inslag av rock, Eskilstuna), Träblåsduon Sasha & Wiggo (modernt klassiskt/new age, Vingåker), Jester (countrypop/folkpop, Oxelösund), All stars (popjazz, Katrineholm), Roza Ecdar (pop, Vingåker), Gentiana Luta (pop/contemporary R&B/disco soul, Eskilstuna), Berly (pop, Nyköping).

Juryn hade ett tufft jobb, men kom överens om ett resultat. I slutändan stod Theo ”Joans” Thunström från Eskilstuna som vinnare och han får därmed representera Sörmland i Imagine Sweden Riksfinal 9-11 maj i Uppsala! Musiken har funnits i Theos liv så länge han kan minnas och han har hunnit göra såväl TV som teater och musikal. Det här var Theos tredje år i Imagine, men både första gången han stod ensam på scenen i det här sammanhanget, och första gången han gått vidare till riksfinalen. Framträdandet bestod främst av låtar som handlar om hjärtesorg, och publiken bjöds på såväl egenskrivet material som en cover.

Under regionfinalen delades även ett bonuspris ut. Det gällde en demoinspelning i Marmalade Studios och togs hem av trion All stars från Katrineholm!

IMAGINE SÖRMLAND 2024

Anmälningstiden förlängd till 18 februari
Sörmland förlänger sin anmälningstid till den 18e februari, för att ge fler chansen att vara med. Vi har haft lite trögt med att nå ut med vår marknadsföring, men känner att det tagit lite ny fart, varför vi bestämt att förlänga anmälningsperioden.
Imagine Sörmland är öppet för alla unga musiker 13-21 år gamla, bosatta i Sörmland. Det spelar ingen roll om du spelar själv eller i grupp, skriver eget material eller lirar covers, om du spelar ett instrument eller sjunger till bakgrunder. Det viktigaste är att vara med, och ta del av allt som Imagine har att erbjuda.

Music Camp 10 mars
Den 10e mars samlar vi alla anmälda deltagare för en kickoff-dag som vi kallar Music Camp. På Music Camp går vi igenom hur Imagine är uppbyggt och hur alla moment går till, men vi erbjuder också workshops med matnyttig information för alla inom musikbranschen, fotografering med en professionell fotograf samt tillfälle att spela ihop med övriga deltagare. En bra start på din Imagine-resa helt enkelt, och förhoppningsvis ett tillfälle att knyta nya spännande kontakter.

Regionfinal 24 mars
I år går vi direkt på regionfinal, och den går av stapeln i Slottskolans Aula i Vingåker. På regionfinalen kommer samtliga anmälda bidrag i Sörmland att få spela. De har 10 minuter var på scenen, och hela tävlingen sker inför publik. Det är fri entré och tävlingen drar igång kl 15.00 (deltagarna samlas förstås tidigare, för soundcheck etc). Medarrangör är Kulturskolan i Vingåker & Vingåkers Kommun.

På regionfinalen kommer det att finnas all teknik som behövs (samt ljud-, ljus & scentekniker). Det enda du behöver ha med som deltagare där ”handinstrument” (alltså gitarr, bas, trumstockar, fiol,m flöjt eller vad du nu spelar). Eventuella förinspelade bakgrunder kan du ta med på USB eller maila oss i förväg (imagine@dizzyduck.se). Trumset, gitarr- & basförstärkare samt digitalpiano finns på plats.

Evenemang:
31 januari kl 18-20: Roadshow Perrongen Katrineholm
10 mars ca 11-16: Music Camp för årets deltagare
24 mars kl 15: regionfinal Slottsskolans Aula i Vingåker

Följ oss på sociala medier för uppdateringar och den senaste informationen:
Facebook: Imagine.Sormland
Instagram: imagine.sormland

Foto: Douglas Sandberg

VINNARE AV IMAGINE SÖRMLAND 2023: SAM ALBIE
I våras vann Sam Albie regionfinalen av Imagine Sörmland på Thomas Arena Teater i Strängnäs. I riksfinalen av Imagine Sweden 2023, som hölls på Culturum i Nyköping just detta år, tog han hem ett fint pris som innebar både ett års artistcoachning och en gästspelning på Norges riksfinal 2023.

Inga evenemang

Kontakt

Jenny Magnusson & Alfred Magnusson

Jenny
0702-914 750
jenny@dizzyduck.se

Alfred
0705-46 73 90
alfred@dizzyduck.se

Scenkonst Sörmland
John Engellaus Gata 3
63342 Eskilstuna

Arrangeras av Scenkonst Sörmland

I Sörmland organiseras Imagine av Scenkonst Sörmland i samarbete med lokala arrangörer. Scenkonst Sörmland – länsmusik, teater, dans & film – är en del av Region Sörmland.

Hemsida
http://www.scenkonstsormland.se/