Den Allvarsamma Leken

Den prisade Indie-duon Den Allvarsamma Leken kommer till Imagine Sweden Festival.

Duon, som kommer från Sandviken består av Charlotte Mendonça Jonsson och Joel Malmström. De började skriva musik ihop 2016 och upptäckte snabbt att det fanns en bra dynamik mellan dem. Med influenser från både samtida och äldre artister som Dungen, Pink Floyd, Childish Gambino och Julee Cruise/Angelo Badalementi har de skapat ett helt eget sound. De drivs av en vilja av att skapa låtar med både snygg musik och bra texter, att inte upprepa sig själva och att inte låta genreöverskridande skapelser avskräcka.

Texterna innehåller oftast ångestfyllda, existentiella och vardagsfilosofiska funderingar. Livet är inte svart eller vitt utan en gråzon där tankar och idéer ständigt löser av varandra.

Hösten 2018 släpptes deras självbetitlade EP som hade spelats in året innan i Falun. I april 2019 släpptes singeln ”Söndag” med tillhörande musikvideo. Under året väntar även inspelning av deras första fullängdare som planeras släppas någon gång fram mot sommaren.

Den Allvarsamma Leken vann i två kategorier på Local Heroes-galan 2019; Årets Band och Årets Nykomling. De var även nominerade i kategorin Årets Låt med ”Det är som det är”.