Nadja Evelina gjorde dramatisk entré på den svenska popscenen med debutsingeln Finast utan filter, som snabbt blev viral och nu har över 1,7 miljoner streams på Spotify.

Under våren släpps hennes debutalbum på Hjärtat Recordings, hennes eget nystartade skivbolag. Med full makt över sitt skapande, hoppas hon att hennes vision ska höras tydligare än någonsin: “Det måste kännas, annars kan det vara.”. Nadja har själv deltagit i Imagine och ser fram emot att sitta i årets jury.

“Jag ser fram emot att se alla akter, och gissar att jag kommer att bli knockad både en och två gånger. Det känns också fint att få vara en del av ett sammanhang som varit viktigt för mig i mitt utövande – jag har flera vänner och medmusiker som jag träffade för första gången när jag var med i Imagine.”

 

 Chris Lemon Rotenius är delägare och festivalgeneral i Gefle Metal Festival. Utöver detta är han delägare och arbetar som promotor på Triffid And Danger Concerts, en konsertarrangör som årligen arrangerar omkring 150 konserter i Norden med fokus på rock.

Chris är uppvuxen och boende norr om Stockholm och har en bakgrund inom restaurangbranschen, som musiker och som bokningsagent.

”Det blir första gången jag sitter i en jury för en musiktävling. Jag ser verkligen fram emot detta. I och med mitt arbete och passion för musik ska det bli riktigt spännande att få se och höra nya talanger. Mina förväntningar är stora!”

 Veronica Larsen är musikkritiker och journalist med Sveriges största och ledande musikmedia, GAFFA, som huvudsaklig uppdragsgivare. Till vardags recenserar hon album och konserter, skriver artiklar och krönikor, är med i GAFFAs podd samt bevakar festivaler – nordiska som internationella. Veronica är född och uppvuxen i Stockholm. Hon stöttar gärna oetablerade artister och har en förkärlek för musik från de nordiska länderna.

“Jag har höga förväntningar på att sitta i Imagine-juryn. Sverige är ett bubblande och myllrande musikland. Antalet kreativa själar som bara väntar på att få ta sin rättmätiga plats i rampljuset är många, och jag hoppas få se några av dessa på Imagine. Jag vill se bredd, konstnärlig höjd, unika röster och framförallt glädje. Musik är livselixir och jag vill se artister som trivs på scen.”

 Wille Jan Olof Persson har hållit på med musik i större delen av sitt liv. Idag skriver han både egna låtar i det nystartade solo-projektet Ocriah och är gitarrist i bandet Diatryma som kommer att representera Sverige i den internationella Imagine-finalen. Wille är en passionerad musiker med bred musiksmak som valt att studera musik på egen hand, bland annat genom gitarrlektioner via nätet med amerikanen Tom Hess där de går igenom allt vad musik handlar om.

”Jag ser verkligen fram emot detta, speciellt då jag aldrig har suttit i jury tidigare men också för att uppgiften innefattar ett stort allvar med beslut som onekligen kommer vara utmanande att fatta. Sjukt kul med andra ord!”

 

Kerstin Sonnbäck är sångerska och sångpedagog från Krylbo, Dalarna. Kerstin har undervisat i jazzsång på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i 25 år och är före detta musiklinjeledare på Sjöviks Folkhögskola. Hon är också är en av grundarna av Svenska Artist- och Musikerskolan, senare Kulturama. Kerstin har gjort grammofoninspelningar, medverkat i radio och TV, varit körsångerska, deltagit i krogshower och turnerat i folkparkerna med Jerry Williams. Idag driver hon Humlebackens Kulturhus, Bäsinge, Krylbo.