Jury

Harald Erici 

Juryordförande, Imagine Sweden

 

 

Harald Erici är juryns ordförande. Han arbetar i styrgruppen för Riksfinalen och som producent för Imagine Sweden i Kalmar län. Harald är kultur- och evenemangsutvecklare på Kalmar kommun och dessutom tonsättare och pianist i flera egna konstellationer. Driver produktionsbolaget Erici Music och är såld på kubansk och brasiliansk musik.


Jesper Robild

Skribent, GAFFA

 

 

Jesper Robild är skribent på Skandinaviens största musiktidning GAFFA sedan 2014. Hans expertområde är metal och hårdrock, och i flera år var han redaktör för GAFFA Osignerat där han recenserade just osignerade band. Jesper skriver även för Sweden Rock Magazine, bloggar om sin skivsamling och har dessutom själv deltagit i Imagine Swedens föregångare Musik Direkt för drygt tio år sedan.


Ali Bashir Abdo

Musiker, producent – Ali Dhaanto

 

 

Ali Dhaanto är världsstjärna inom den somaliska folkmusikgenren dhaanto*. Ali har moderniserat musikstilen med synthar och slagverk vilket har gjort honom till en av de största inom sin genre. Ali Bashir Abdo, som han egentligen heter, flydde från Etiopien till Sverige, 2015, som politisk flykting och är nu bosatt i Västerås.

Ali Dhaanto är helt unik i sitt uttryck som Dhaantomusiker och vi är otroligt glada att han är med oss den 9-12 maj i Uddevalla, både på scen och i juryn!


Elisabeth Wiklander  

Cellist, Royal Philharmonic Orchestra, London.

 

 

Elisabeth Wiklander, som är född i Uddevalla, är cellist och medlem i The London Philharmonic Orchestra. Orkestern turnerar världen runt och är känd för sin filmmusik, inte minst musiken till Sagan om Ringen – trilogin. Hon har studerat vid Göteborgs Universitet och vid Kungliga Konservatoriet i Haag, där hon fick sin Master of Music. Elisabeth är mycket engagerad i orkesterutbildning och har varit mentor för samt undervisat högskolestudenter i Amsterdam och London. Hon har också varit solist med med flera orkestrar. År 2012 mottog Elisabeth som årets musiker Guido Vecchi-priset i Göteborgs konserthus.


Ulrika Holmberg

VD Music Help

 

 

Driver sedan tio år musikbolaget Musichelp Sweden AB ihop med Peter Åstedt. Bolaget erbjöd inledningsvis service för artister och skivbolag men inriktar sig idag på management, förlagsverksamhet, artistutveckling och export av svenska musikakter med synkronisering mot internationella varumärken.


MC Hans

Artist, Fridlyst

 

 

MC Hans är en 21-årig rappare och är en del av gruppen Fridlyst som vann Imagine Sweden 2017 under namnet Eboniks. Hans har hållit på med musik i fem år och går nu på folkhögskolan Spinneriet i Malmö för att utvecklas och ta musiken till en ny nivå.


Dina Mystris  

Artist manager

 

 

Dina is an artist manager, lawyer and above all, music fan. Drawing on experience derived from many viewpoints of the music industry. Her extensive background includes working with major labels EMI and Universal in London as well as running the Refune Music Group and her own management company Open Source Muzic.


Camilla Åström

Frilansmusiker, kompositör

 

 

Dragspelaren och låtskrivaren Camilla Åström är drivande i flera projekt som musikskapare och bandledare, och är flitigt anlitad som musiker i olika sammanhang. Hon uppträder som soloartist på sång och dragspel, ett instrument som hon fick upp ögonen för som 18-åring. Camilla finns med i grupper som Kaja, Zemer Kapell, Trio Phantasm och Centralstationen,  och har backat upp visartister som Gunnar Källström, Lukas Stark och Tobias Erehed. Hon driver soloprojekten Visor för frågvisa och The Accordion Heart Beat Connection. Bland mycket annat. Det är folk- och världsmusiken som ligger henne närmast om hjärtat. Musiken tangerar allt från rootsmusik, tango, folkton och fransk vals till klezmer och amerikansk folk.