Prizes

Imagine Sweden riksfestival delar ut följande priser 2018:

1:a prisVinnaren av Imagine Sweden får representera Sverige vid den internationella Imaginefestivalen som 20-22/9 2018 hålls i Maastricht, Nederländerna. Vinnaren tävlar med finalisterna från övriga Imagine-länder, om en prissumma om 2 500 €.

Förstapristagarna får även ett års gratis bannerkampanj GAFFA:s hemsida och samt stöd av TuneCoresom är ett stort internationellt bolag för digital distribution av musik, som har sålt över 57 miljarder nedladdningar sedan starten 2006. Bland artisterna i deras katalog finns Jay-Z, Sonic Youth, Public Enemy och Aretha Franklin. Vinnaren av förstapriset erbjuds ett års gratis distribution av ett album och dessutom en workshop med en representant från TuneCore.

2:a pris: Gästakt på den franska nationella Imagine-finalen – Frankrike, 20-21/10 

3:e pris: Gästakt på den norska nationella Imagine-finalen – Tønsberg, Norge 2-4/11 

Dessutom ingår Music Help/Live at Heartcoachningspris till någon av de tre akterna

Övriga priser

Göteborgs Kulturkalas 14-19/8 är en stor manifestation för kulturen, med tusen gratis aktiviteter för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur – opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film.

Två Imagine-akter får priset att spela på Kulturkalaset.

 

Kosterhavsfestivalen i juli på vackra Nordkoster har fokus på klassisk musik, folkmusik och visa och en vinnarakt kommer att få priset att spela där i år.