Torsdag 30 maj – Tävlingsdag 1

ZAGA – JÖNKÖPING
18.00 • Scen Glas
Saga Olsson (ZAGA) är 16 år och har hållit på med musik en stor del av sitt liv. På scenen har hon stått sedan hon gick i sjätte klass då hon vann Minimelodifestivalen i Jönköping. Sedan dess har hon fortsatt som bland annat trubadur och sångsolist. På senare tid har hon börjat skriva sin egen musik och Imagine blev det första tillfället då hon framförde eget material inför publik. Stilen är soulinspirerad pop men ZAGA hämtar inspiration från olika genrer. Drömmen framöver är att släppa en singel och därefter en EP eller ett album och att hennes musik ska nå ut och beröra publiken. Vägen dit går under mottot “perfectly imperfect”. “Det jag gör är inte alltid perfekt till 100%, men det är tillräckligt”, menar ZAGA.

THE ANSWER STAYS – BLEKINGE
18.25 • Scen Glas
The Answer Stays är ett gäng grabbar som inte kan sluta älska 70-talsrocken. De började jamma tillsammans sent i januari 2019 och bestämde sig därefter för att satsa på riktigt. Inspirationen kommer från personliga idoler och hjältar från de stora scenerna, men även från känslan då musik blir till magi. Deras största vilja och dröm är att kunna livnära sig på musiken och att återuppliva en gammal era där riktiga instrument har betydelse och där rocken spelas på radion. För det här bandet blir musiken aldrig tråkig.
Robert Olofsson (trummor), William Gullbing (bas), Emil Wallin (sång/elgitarr), Andreas Hammar (elgitarr).

NEXTOPIA – GÄVLEBORG
18.50 • Scen Glas
Nextopia från Gävle är fem grabbar med olika bakgrunder, vars musik bäst beskrivs som metal, men där Metalcore och Deathcore-influenserna är tydliga. Inspirationskällorna är många och hämtade från hela världen, allt ifrån 2000-talets metalcore-scen i USA och Australien till 90-talets göteborgsband. Bandet startades 2016 och sedan dess har musiken tagit dem till scener i Dalarna, Uppsala och Stockholm. Tre singlar har spelats in och släppts digitalt. Förberedelser inför inspelning av ytterligare låtar pågår; dessa väntas släppas innan året är slut. Nextopia kommer att bjuda Imaginepubliken på en energisk liveshow som speglar musiken – tunga breakdowns, vrålande riff och härliga melodier.
Felix Forsberg (trummor), Jacob Dahlberg (elgitarr), Daniel Samuelsen (elbas), Linus Lagerquist (elgitarr) och Rasmus Brodin (sång/growl).

DÁRC
19.15 • Scen Kakel
Den första mars 2019 släppte superduon dÁrc från Gävle det hyllade debutalbumet ”Collider” med ett gäng tillhörande live-videos. Ida Longs vackra röst och David Lehnbergs eklektiska musik är en oslagbar kombination där det traditionella röstdrivna pop-sammanhangen exploderar i ett ultraexpressionistiskt rytmdrivet elektroniskt kalejdoskop.

PURELY BLUE – SKÅNE/KRONOBERG
20.00 • Scen Glas
Purely Blue bildades sommaren 2017. Bandets sex medlemmar träffades på Kulturskolan i Malmö och har sedan dess spelat på Malmöfestivalen, Babel, Glasklart och ett flertal restauranger och kaféer i Malmö. Purely Blue spelar pop/rock med inslag från flera olika genrer, med en förkärlek till funk och soul. Tillsammans med egna svenska texter har Purely Blue sin säregna musikstil, inspirerad av den afroamerikanska musikscenen. Bandets mål är att framföra sin musik för så stor publik som möjligt.
Peter Berglund (gitarr), Stefan Stanojevic (gitarr), Gustav Nilsson (bas), Isac Edlund (klaviatur), Albin Persson (trummor), Lotta Flink (sång).

DIANE – DALARNA
20.25 • Scen Glas
För Diane har musiken alltid varit en självklar del. Hon började spela piano i sitt hemland Tyskland och fortsatte med lektioner även i Sverige. Redan i mellanstadiet tävlade hon i klassiskt piano och upptäckte samtidigt sången och att hon gillade att stå på scen. Idag spelar Diane framförallt klassiskt piano med en blandning av jazz, pop, rock, blues och soul, eller som hon själv beskriver det: experimental jazz & soul. Diane skriver sina egna låtar, oftast med pianot som grund där sången och texten improviseras fram. Diane ser musiken som ett sätt att få människor ifrån olika länder att kommunicera med varandra: “Musik fungerar som ett språk som alla behärskar, oavsett om man själv är lyssnaren eller skaparen.”

TRIO CON TRAST – UPPLAND
20.50 • Scen Glas
Trio Con Trast bjuder på lekfullt experimentell jazz på melodisk grund med rötter i rocktraditionen och med kärleksfulla blickar mot Jan Johansson, EST och Avishai Cohen. Från ett mångbottnat spektrum av färger, vind och sol mejslas pianisten, Simon Dluzewskis kompositioner fram i lyhört samspel mellan kontrabas, trummor och piano. I en sällsynt blandning av ekvilibrism och enkelhet skapar trion en mångbottnad musik som är självklar för lyssnaren att svepas med i.
Simon Dluzewski (piano), Sven Backlund (trummor) och Thomas Mathiasson (kontrabas).

ZELIE (FR)
21.15 • Scen Kakel
Zelie är en trio som startades tack vare att medlemmarna träffades i en musikklass på gymnasiet. De blev omedelbart (musikaliskt) förälskade och började arbeta tillsammans. De skriver egen text och musik, men tolkar också artister de älskar. Deras musik kan beskrivas som akustisk pop och line-upen består av gitarrer, pianon och stämsång.

JONNA – VÄSTMANLAND
21.40 • Scen Glas
Jonna (Dahlblom) är en artist och låtskrivare från Västerås. Trots att hon endast är 16 år har hon sysslat med musik i åtta år. Jonna går sitt första år på ABB industrigymnasium och har den senaste tiden börjat producera sin musik själv. Tidigare har hon jobbat en del med Mons Lorenzen från Anwai. Jonnas musikstil och sound bottnar i akustisk pop och har utvecklats mer och mer under det sista året till elektronisk pop. Med sin musik vill Jonna väcka tankar och förändra, därför skriver hon om ämnen som är viktiga för henne.

BLACK HOUSE HILL – VÄSTRA GÖTALAND
22.05 • Scen Glas
Black House Hill är ett hårdrocksband från Uddevalla som grundades 2015. Bandet har en bred stil och spelar allt från tunga snabba låtar med feta riff och dubbelkagge med mullrande bas till lite lugnare låtar med mycket melodislingor. Influenserna hämtas från 70- och 80-talet och band som Metallica, Motörhead, Van Halen, Thin Lizzy med flera från samma era. Ett album, en EP och några singlar finns redan ute på Spotify och i slutet av augusti släpper bandet ett nytt album och en musikvideo. Därefter väntar turné i Tjeckien som förband åt det amerikanska punkbandet Total Chaos.
Alex Gadde (kompgitarr/sång), Erik Pelz (bas/körsång), Nils Leufvenius (leadgitarr/körsång) och William Martinsson (trummor).

CHERRIE
22.30 • Scen Kakel
Cherrie har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och runt om i världen. Efter 1,5 års turnérande – inklusive spelningar på SXSW och Red Bull Festival i Chicago – och det hyllade och prisade skivsläppet ”Araweelo” är den svenska R&B-stjärnan Cherrie hetare än någonsin. Cherrie är senast aktuell med singeln ”Kungsliften” ihop med Fricky.

Fredag 31 maj – Tävlingsdag 2

KORUS – GOTLAND
18.00 • Scen Glas
Korus är ett gotländskt band bestående av fem unga som alla läser estetiska programmet med musikinriktning på Wisbygymnasiet. Bandet spelar glad-pop med influenser av både jazz och soul och med en touch av galenskaper. Ett kännetecken för Korus är deras glädje till musiken och till varandra; något som syns tydligt när de uppträder. Som publik är det roligt att se och lyssna på dem för de bjuder på sig själva och det är svårt att inte smittas av den glädje och musikalitet som Korus utstrålar.
Jenny Berg (bas), Erik Wasmann (piano/trummor), Vidar Holst (gitarr/sång/trombon), Hannes Österdahl Östborn (trummor/sång/eufonium) och Elin Andersson (sång/piano).

NORTHGATE – HALLAND
18.25 • Scen Glas
NorthGate är ett metalband som bildades 2017 i Varberg på västkusten. Med rötter och blodsband i dödsmetall likväl som i singer/songwriting skapar NorthGate en hård grund för tunga och melodiösa låtar. Sedan starten har bandet släppt sin självproducerade debut-EP ”Voices”. De hämtar sin inspiration främst från brittisk rock och ett flertal metalgenrer, men influeras av allt mellan himmel och jord. NorthGate skriver ständigt nya låtar och hoppas att de genom Imagine ska nå fram till en större och bredare publik.
Leia Löfgren (sång), Rasmus Sjögren (gitarr), Felix Silberg (bas) och John Silver (trummor).

EBRAIN – SKÅNE/KRONOBERG
18.50 • Scen Glas
Ebrain (Ebba Johansson) ger den unga generationen framtidshopp om ett bättre och jämställt samhälle. Med en röst som påminner om Amy Winehouse har hon fångat mångas uppmärksamhet. Ebrain har spelat på bland annat Malmöfestivalen och Moriska Paviljongen, och nyligen blev hon uppbjuden på scenen av ingen mindre än Seinabo Sey. Ebrain blandar Hiphop, RnB och hittar även inspiration från Reggae. Hennes största idoler inom musiken är bland annat Lauryn Hill, Ayla och Joy. Ebrains största mål med musiken är att må bra av den och att inte fastna i stressen som lätt kan uppstå när man hela tiden vill leverera.

DEN ALLVARSAMMA LEKEN
19.15 • Scen Kakel
Den prisade Indie-duon Den Allvarsamma Leken består av Charlotte Mendonça Jonsson och Joel Malmström. Med influenser från både samtida och äldre artister som Dungen, Pink Floyd, Childish Gambino och Julee Cruise/Angelo Badalamenti har de skapat ett helt eget sound. Hösten 2018 släpptes deras självbetitlade EP som hade spelats in året innan. I april 2019 släpptes singeln ”Söndag”. Under 2019 väntar inspelning av deras första fullängdare.

ARDIANA GIMOLLI – KALMAR
20.00 • Scen Glas
Ardiana Gimolli är 18 år och bor i Hultsfred. Som ettåring sjöng hon sig själv till sömns, som nioåring publicerades hennes första cover på Youtube och vid 12 års ålder fick hon sitt första piano och började skriva egna låtar. En av dessa låtar framförde hon som 14-åring på en tidigare Imaginefinal i Kalmar. Nu står hon på Imagine Swedens finalscen med sin typiska soul/RnB-stil. Inspirationen till sitt musikskapande hämtar hon från olika genrer, filmer, serier, böcker och från verkliga livet. Drömmen är att kunna leva på musiken och få möjlighet att turnéra och känna kontakten med publiken. “Jag vill sprida ett mäktigt budskap med mina låtar och jag vill att mina låtar ska väcka känslor hos lyssnaren”, säger hon.

THOSE WITHOUT – ÖREBRO
20.25 • Scen Glas
Those Without är resultatet av fem gymnasiepolare som bestämde sig för att de hade två saker gemensamt. 1: De ville spela musik. Och 2: de gillade alla poppunk. Bandet startades 2017 och har sedan dess kombinerat det aggressiva och råa från punkens värld tillsammans med det melodiska och medryckande från popen. Those Without strävar efter att alltid leverera en högoktanig och energisk liveshow som går under mottot ”Står du still så gör vi någonting fel”.
Dennis Thunell Karabegovic (trummor), Filip Burman (bas), Felix Lindquist (gitarr), Martin Spåman (gitarr) och Oskar Ögren (sång).

ALICE’S WEDDING – VÄSTRA GÖTALAND
20.50 • Scen Glas
Alice’s Wedding är ett nytänkande emo-band från Uddevalla. Med tre distinkta röster, reverb-dränkta gitarrer och kraftfulla trummor har bandet lyckats skapa sin egen mix av emo, new wave och shoegaze. Deras kommande EP ”Welcome To The Wedding” kommer i höst.
Karl Bolander (gitarr/sång), Kalle Weding Frendsten (trummor/sång), Oliwer Simonsson (gitarr/sång) och Elliot Sjöqvist (bas).

RUST (NO)
21.15 • Scen Kakel
Vinnarna av Imagine Norway, Rust, är ett ungt energisk band vars medlemmar möttes på musiklinjen på Heggen V.G.Skole i Harstad/Troms. Bandet skriver eget låtmaterial med spännande arrangemang och vi ser fram emot att höra vad de har att bjuda oss på. Bandet består av Emil Sverrisson, Imre Tobias Haugen, Øystein Borgen och Erik Sortvik Kristiansen.

LINN WIKBLAD – GÄVLEBORG
21.40 • Scen Glas
Linn Wikblad är 19 år och stod på scenen för första gången som 6-åring. Redan då kände hon att musiken var någonting hon ville fortsätta med. För några år sedan började hon skriva egna låtar och sedan dess har låtarna bara blivit fler. Med sitt egna pop-sound och personliga texter får hon publiken att lyssna. Debutsingeln ”What About Me” släpptes 2018 och har i skrivande stund över 60 000 streams på Spotify.
Linn vann sångtävlingen ”School’s Out live” 2018 och stått på många olika scener genom åren. Inspirationen till låtskrivandet får Linn från alla tänkbara håll, oftast börjar det med en melodi som hon “får upp i huvudet”, eller med en textrad eller något hon vill berätta. “Varje låt får sin egen prägel, sin egen historia och ingen låt är den andra lik. Jag tror på att våga testa”, säger Linn själv om sin musik.

PLAINVIEW – SÖRMLAND
22.05 • Scen Glas
Plainview är ett alternativt funk-rockband som består av fem musikälskande grabbar i åldrarna 17 till 21. Bandet har spelat ihop sedan 2017 och spelar för det mesta covers som de arrangerar om. Den senaste tiden har de börjat skriva mer och mer eget material. Plainview inspireras av Red Hot Chili Peppers och Rage Against the Machine men är breda i sitt sound. Kännetecknet är den energi och passion som de visar på scenen, något som de också vill dela med sig av till publiken. Bandets mål och drömmar är att ha kul, utvecklas musikaliskt och att bli igenkända lokalt.
Samuel Enerbranth (keyboard), Lukas Östring (elbas), Jonathan Kalinsky (elgitarr), August Augustsson (trummor) och Miguel Angel Tapias Caparcas (sång).

JUNIOR BRIELLE
22.30 • Scen Kakel
2018 var ett otroligt år för bröderna från Brunflo. “Årets debut” sa Fredrik Strage om debut-EPn “Blod”, P3 utsåg dem till “Framtidens artist”, singlarna “VM 94” och “Love” parkerade sig stadigt på radions listor och Spotifys mest prestigefyllda spellistor. I mars släpptes debutalbumet och redan har betygsmätarna gått i taket över nya nattklubbshymnen ”Fem i fem”.

Lördag 1 juni – Galakväll (prisutdelning & gästartister)

FRIDA SCAR
19.00 • Scen Glas
Med Fridas Scars karaktäristiska rap på svenska blandat med melodiösa refränger står hon för ett unikt sound i Sverige. Hennes intensiva rap hörs över beats som rör sig mellan grime, elektronisk musik och klassisk hiphop. Frida Scar har spelat live runt om i Sverige i flera år, både solo och tillsammans med kollektivet Femtastic. Tidigare har Frida Scar släppt EP:n SCHHH, och bland annat samarbetat med artister som Syster Sol och Rikard Skizz Bizzi. Under Imagine Sweden 2019 har vi turen att få möta henne både som konferencier och som artist.

NADJA EVELINA
19.30 • Scen Glas
Nadja Evelina gjorde dramatisk entré på den svenska popscenen med debutsingeln Finast utan filter, som snabbt blev viral och nu har över 1,7 miljoner streams på Spotify. Hösten 2018 släppte hon den hyllade singeln Jag vet och 2019 släpptes Öppna ögon som är den andra singeln från det rykande färska debutalbumet från Hjärtat Recordings, hennes eget nystartade skivbolag. Med full makt över sitt skapande, hoppas Nadja att hennes vision ska höras tydligare än någonsin: det måste kännas, annars kan det vara.

DIATRYMA
20:15 • Scen Glas
Diatryma är vinnare av Imagine Sweden 2018. Bandet, som var Upplands bidrag i riksfinalen, väcktes (enligt egen utsago) till liv i Uppsalas betonghelvete 2015. De spelar purfärsk teknisk dödsthrash och har sedan de bildades släppt en EP och en singel. Sedan dess har de sakta men säkert rört sig mot en mörkare och brutalare ljudbild som inte lämnar ”en enda själ oberörd”. Diatryma kommer att representera Sverige vid den internationella Imaginefestivalen som 2019 hålls i Maastricht, Nederländerna.

REIN
21.15 • Scen Glas
”REIN har mer attityd än någon annan svensk debutant i år” skrev Fredrik Strage när REIN debuterade i januari 2016 med sin självbetitlade EP ”REIN”. Hon uppträdde på P3 Guld 2017, där hon nominerades till ”Årets Nykomling” och ”Årets Dans”. Sedan dess har hon stått på några av Europas största scener. Med låtar som ”Missfit”, ”C.A.P.I.T.A.L.I.S.M” och ”I Don’t Get Anything But Shit From You” i bagaget kommer hon till Imaginescenen.