VARMT VÄLKOMNA TILL SÖRMLAND, ESKILSTUNA OCH ÅRETS FINAL AV IMAGINE SWEDEN 2022!

Finalen sker på Lokomotivet i Munktellstaden i Eskilstuna mellan 12-15 maj. Deltagarna kommer att få medverka på föreläsningar, workshops, jamkvällar mm. Och så förstås även själva tävlingsmomentet som sker på fredagen och lördagen 13-14 maj.

Regionerna kommer att delas upp i två grupper där hälften kommer att framföra sina bidrag på fredagen, och resterande på lördagen.

Det hela avslutas med en Galakväll på lördagen, där årets vinnare koras. Det kommer även att delas ut ett flertal andra priser till olika framstående akter. Här väntar även en del andra överraskningar!

Publik och allmänhet är välkomna till Lokomotivet under själva finalerna och galakvällen. Dörrarna öppnar 30 minuter innan finalstart, och låses igen strax efter finalen för publik och allmänhet. Se tider längre ner. Fri entré gäller under finaler och galakväll.

Vi har i år 12 deltagande regioner, och här är årets finalister:

Grupp A:
Dalarna – Xion
Gotland – Edwin & Frey
Gävleborg – Eila Holmberg
Halland – Liss Iridium
Jönköping – Amelie
Kalmar – Gabriella Marin

Grupp B:
Skåne/Kronoberg – Mjuk
Sörmland – Sam Albie
Uppland – Hampus & Ragna
Västmanland – Guzztav
Västra Götaland – Melody
Östergötland – Casper och Erica

Final Grupp A: Fredag 13/5 kl.20:00-22:00
Final Grupp B: Lördag 14/5 kl.13:00-15:00
Galakväll: Lördag 14/5 kl.19:00-21:00

Observera att dörrar öppnar 30 min tidigare, och stänger igen strax efter avslutad final.

Mer information kommer fortlöpande. Vid eventuella frågor, vänligen kontakta peter@dizzyduck.se

Välkomna!

maj 2024

09majAll DayRiksfinal 2024Uppsala, Imagine Sweden

Konferencierer

Mathilde Stavehaug – deltävlingar & galafinal

Mathilde Stavehaug är en mångfacetterad artist som arbetar främst som sångerska men också som arrangör, skådespelare och konferencier. Hon är utbildad musikalartist
och även VD, producent och aktör i Svealands största nyårsrevy – Eskilstunarevyn.
Förutom på revyscenen har vi också sett Mathilde bl.a. som allsångsledare och arrangör för Allsång i Parken. En riktig entertainer som lyser lika starkt och personligt på den lilla intima konserten som på den stora galan!
Mathilde är själv tidigare deltagare i Im e (eller Musik Direkt, som det hette då).

Carl Tillenius – galafinal

Till galafinalen får Mathilde förstärkning av Carl Tillenius – trollkarl och komiker som blandar visuell fingerfärdighetsmagi med pricksäker stand up comedy. Han är född och uppväxt i Eskilstuna men åker land och rike runt med sin show och uppträder regelbundet på den prestigefyllda humorscenen Norra Brunn i Stockholm. Carl är svensk mästare i kortmagi och har flertalet gånger trollat bort sig själv.

Jury Riksfinalen 2022 i ESKILSTUNA

Gustaf Bäckström Elmelid

Gustaf Bäckström Elmelid

Juryordförande

Gustaf jobbar som nationell samordnare för Imagine Sweden och som projektledare på Unga Musik i Dalarna. Han är även medlem i tankesmedjan Unga tankar om musik.

Alva Dahlbäck

Alva Dahlbäck

Jurymedlem

Alva Dahlbäck arbetar på United Stage, som projektkoordinator för bl.a Hov1, Viktor Leksell, Molly Sandén, Markus Krunegård, Mustasch.

Britt-Björn Eriksson

Britt-Björn Eriksson

Jurymedlem

Britt-Björn Eriksson känner många igen som frontfiguren i coverbandet ”Farbror Fläsk”, från Malung. Han har lämnat kommunen för Stockholm och jobbar där som försäljare & agent på produktionsbolaget United Stage, samtidigt som han spelar och åker på turnéer med bandet.

Kerstin Sonnbäck

Kerstin Sonnbäck

Jurymedlem

Kerstin är sångerska och sångpedagog från Krylbo. Hon är fd. musiklinjeledare på Sjöviks Folkhögskola och har undervisat i jazzsång på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm i 25 år. Kerstin driver idag Humlebackens Kulturhus i Bäsinge, Krylbo.

Nadja Evelina

Nadja Evelina

Jurymedlem

Nadja Evelina debuterade på den svenska popscenen år 2016 med singeln ”Finast utan filter” och har sedan dess gjort flera uppmärksammade samarbeten och släppt två album på egna skivbolaget Hjärtat Recordings.

Veronica Larsen

Veronica Larsen

Jurymedlem

Musikjournalist hos Sveriges ledande musikmedia, GAFFA, sedan 2014. Recenserar album och bevakar festivaler. Älskar natur och musik på nordiska språk. Är även andligt verksam som konstnär och numerolog.

Petter Seander

Petter Seander

Jurymedlem

Petter har sedan 2011 drivit den Stockholmsbaserade PR-byrån Birds Will Sing For You som arbetar med promotion, press och management inom kultur- och nöjessfären. Byrån företräder artister så som Sarah Klang, Moonica Mac och Mando Diao.

Peter Åberg

Peter Åberg

Jurymedlem

Peter Åberg, vinnare av Imagine Sweden 2021 är en av Sveriges mest lovande unga artister, låtskrivare och producenter. Peter har tagit del av musik i alla hörn av sitt liv och nu delar han med sig.

Finalister 2021

XION
Dalarna

Foto: Maria G Nilsson

EDWIN OCH FREY
Gotland

Foto: Linnea Ronström

EILA HOLMBERG
Gävleborg

Foto: Maria G Nilsson

LISS IRIDIUM
Halland

AMELIE
Jönköping

Foto: Cristhian Torres Diaz

GABRIELLA MARIN
Kalmar

Foto: Stefan Lindgren / Röd Varg

MJUK
Skåne/Kronoberg

SAM ALBIE
Sörmland

Foto: Theres Stephansdotter

HAMPUS OCH RAGNA
Uppland

Foto: Stefan Lindgren / Röd Varg

GUZZTAV
Västmanland

Foto: Stefan Lindgren / Röd Varg

MELODY
Västra Götaland

CASPER OCH ERICA
Östergötland

Foto: Eva Cederwall