Imagine Sweden festival 2018

 Priserna under Imagine Sweden nationellafinal 2018 gick till:

 

1:a pris gick till Diatryma från Uppland. Diatryma skall representera Sverige vid den internationella Imaginefestivalen som 2019 hålls i Maastricht, Nederländerna.

Vinnaren tävlar med finalisterna från övriga Imagine-länder, om en prissumma om 2 500 €.

  • Diatryma får även ett års gratis bannerkampanj GAFFA:s hemsida och samt stöd av TuneCore, som är ett stort internationellt bolag för digital distribution av musik.

 

Juryns motivering:
Bländande karisma, professionalism och musikalisk skicklighet. Musiken är originell, detaljrik och energisk med oväntade uttryck. Kommunikation och scennärvaro på hög nivå. En genomtänkt show levereras från början till slut med stor passion och spelglädje. Sveriges fetaste och tyngsta riff-fest!


 

2:a pris gick till Justine Her från Kronoberg. Justine Her skall vara gästakt på den franska nationella Imagine-finalen – Frankrike, 20-21/10 

Juryns motivering:
En röst med stor dynamisk räckvidd och färgskala skapar en helt unik atmosfär och ett övertygande uttryck. Musik med spännande harmonik och innovativa melodier.  Det är själfullt, trollbindande och episkt.

 

 


 

3:e pris gick till Taste Good från Skåne. Taste Good skall vara gästakt på den norska nationella Imagine-finalen – Tønsberg, Norge 2-4/11 

Juryns motivering:
Oerhört skickligt, tight och välrepat. En utstrålning och trygghet på scen som ligger på minst lika hög nivå som musiken. Soundet är raffinerat, arren sköna, timingen effektfull och låtarna träffar mitt i prick. Klockrena scenkostymer!

 


Övriga priser

Priset Music Help/Live at Heart 2-8 september samt coachningspris gick till Queen C från Kalmarlän

Priserna, två live spelningar under Göteborgs Kulturkalas 14-19/8, gick till Crimson från Jönköping och till Sofia Vivere från Örebro. 

Priset att spela på Kosterhavsfestivalen gick till Manda Månsson från Blekinge.