Arrangörer

IMAGINE SWEDENS ARRANGÖRSGRUPP

arrgrupp

Varmt välkommen till Imagine Sweden Riksfinal 2016! Det är vi som är årets arrangörsgrupp. Vi är ett gäng unga personer som brinner för kultur och musik och vi är de som ser till att sätta en ”vibb och prägel” på festivalen. Anja, Johanna, Selena och Daria är numera rutinerade Musik Direkt-arrangörer, Felix, Jasmine och Sofie roddar med det visuella temat “Serier” och har tidigare arbetat med bland annat festivalen Uddevalla Goes Rainbow och Kulturverkstadens arrangemang. Sarkawt är en talangfull ung musiker med särskilt engagemang i Uddevallas Ensamkommandes förening. Studieförbunden i Uddevalla, Amplified, Sensus och Abf/No Limits, Medborgarskolan och Studiefrämjandet är också med i arrangörsgruppen och har stort engagemang för unga konstnärer, musiker och arrangörer.

Tillsammans vill vi skapa en riktigt härlig festival för just Dej! Än en gång; Varmt Välkommen! Vi ses!

K-Loggavastra-gotalandsregionen

KulturUngdom
KulturUngdom backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år. Vi arbetar för att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt.  Mer info: www.kulturungdom.se

 

riks_jms

Jeunesses Musicales Sverige
Jeunesses Musicales Sverige ger unga möjlighet att uppleva, spela musik och träffas över nationsgränserna. Jeunesses Musicales Sverige bildades våren 2011 genom ett samarbete mellan landets länsmusikorganisationer.

Jeunesses Musicales Sweden (in english)
Jeunesses Musicales Sweden is giving young people the opportunity to play and meet over nation borders. Jeunesses Musicales Sweden was founded in spring 2011 through a collaboration between the regional music institutions.
http://jeunessesmusicales.se/

uddevallakommun

Kultur & Fritid Uddevalla kommun
”Ett rikt kultur- och fritidsliv, ett levande centrum samt målgrupperna barn och unga – detta är några särskilt prioriterade områden i Uddevalla kommun. För oss på Avdelningen Kultur innebär det att vi engagerar oss i Imagine lokalt, regionalt och under tre år dessutom nationellt, genom att välkomna hela riksfinalen till Uddevalla. Tillsammans med en lokal arrangörsgrupp samt regionala och nationella krafter fyller vi både stadskärna och scener med upplevelser, kultur och musik under ett antal dagar i maj.”

livegreen

Louise Lindén från Live Green
Louise är en 24-årig mångfacetterad och prisbelönt social entreprenör och förändringsagent. Hon står bakom nationella koncept som Young Innovation HUB, teaterturnén Den E Vi och Sveriges mest miljömedvetna musikfestival Live Green Festival.

Hon har föreläst över hela landet, coachat och utbildat tusentals unga och vuxna, studenter såväl som politiker och toppchefer, och fortsätter driva projekt med samma övertygelse som fick henne att grunda Green Teens.

Louise kommer tillsammans med vår fantastiska arrangörsgrupp, ​mode- och ​designeleverna vid Östrabo gymnasieskola och Regionteater Väst att göra entré​n​ och foajén till Östraboteatern extremt välkomnande och annorlunda:)

2016 kommer Louise också att jobba med hållbarhet och coacha våra arrgrupper på Imagine Sweden, med ambitionen att göra riksfinalen så ungdomsdriven som det bara går och samtidigt få in miljötänk, jämställdhet och mångfald i såväl produktion som scen!

independent_podcast2

The Independent podcast
The Independent podcast är Fatma, Becca och Amiras tankar och ord. De blickar framåt, gräver i aktuella frågor och berättar om sina upplevelser. I podden lyfts teman, från stort till smått. Mobbing, skolan, kungens slott, fattigdom, kärlek och rasism. Ett nytt program publiceras varje fredag klockan fem, och är ett nära samarbete med ABF i Uddevalla.

The Independent Podcast finns på plats under festivalen, för att snacka med banden, publiken och festivalarrangörerna. Recensera spelningar och worksops och agera temperaturmätare på festivalvibben.

Läs mer på deras hemsida: http://www.theindependent.se​

Medarrangörer

Musik i BlekingeGotlandsmusiken • Kulturutveckling en del av Landstinget GävleborgKultur i Halland – MusikEstrad NorrSmålands Musik & TeaterKalmar läns musikstiftelseMusik i SydMusik i UpplandScenkonst SörmlandVästmanlandsmusikenMusik i DalarnaMusik i Västernorrland