Årets Jury

Harald Erici – Juryordförande – producent Imagine Kalmar

Juryns ordförande. Arbetar i styrgruppen för Riksfinalen och som producent för Musik Direkt i Kalmar län. Kultur och evenemangsutvecklare på Kalmar kommun. Tonsättare och pianist i flera egna konstellationer. Driver produktionsbolaget Erici Music och är såld på brasiliansk samba.

Cleo – Rap/Hiphop

Cleo startade hiphop-kollektivet Femtastic tillsammans med Vanessa Marko som har inspirerat många unga kvinnor till att skriva musik och uttrycka sig. Det i sin tur har öppnat upp många scener inom urban musik. Det har skett långsiktiga förändringar i musikbranschen och detta är bara början.

Förutom Femtastic har hon lagt grunden till Fatta-kampanjen mot sexuellt våld och det kreativa kollektivet Random Bastards. Idag är hon aktuell i TV4s program “Lyckliga gatan” och påbörjar sin sommarturné denna kväll! Det blir ny musik och hon kommer göra en spektakulär show tillsammans med sina producenter Broke ´N Tipsy och sångerskan Ayla Shatz.

Alice B – Pop

Alice Botéus, som artist känd som Alice B har fram tills idag släppt två kritikerrosade soloplattor, sjunger i bandet School ’94 och har öppnat för Håkan Hellström på Ullevi. Hennes senaste album Mega innehåller hela 81 låtar av blandat material från flera år tillbaka. Mycket är skisser och det gör det hela mer nära och ärligt.

Alice B har alltid varit bra på att gå sin egen väg, säga vad hon tycker och hon är en stor inspiration för många unga. Mycket på grund av hennes romantiserade texter om ungdomen, staden och den eviga men dock svåra kärleken.

Adee – Soul/rap

Ölands egna soulqueen Adée har, sedan hennes ”Woman” var anthem-låt för Jämställdhetskonferensen Nordiskt Forum 2014, vuxit sig allt större på den svenska såväl som den internationella musikscenen. Med rötterna i hiphop blandar hon starka texter med sin unika röst och har ett sound som ingen annan.

Hon har de senaste åren turnerat i USA flera gånger , i mars 2016 intog hon SXSW i Texas som ett av få svenska band och var den enda Nordiska akten uttagen till MAA på Midem i Cannes i juni. Med debutalbumet ”Addicted” ,som släpptes i oktober 2016 där singeln ”World On Fire” nominerades på Scandinavian Soul Awards som ”Singel of 2015”, i bagaget så ser 2017 ut att kunna bli än mer framgångsrikt för Adée.

Nina – Elektronika

80-talsdoftande synthpop som förtrollar och förför. Med senaste EP:n ”Beyond Memory” i lurarna drömmer vi om vår, dans och Imagine Sweden. NINA (DE/UK) joinar oss i Uddevalla den 24-27 maj.
Tyska singer-songwritern och synthpopartisten NINA kommer ifrån Berlin men har numera sin bas i London. Hon har angett Depeche Mode som en av sina tidiga musikaliska influenser och det är mot synthpopen som hennes musik har gått trots de tidiga årens klassiska musikutbildning. NINA fick stor medial uppmärksamhet med ”We Are The Wild Ones” som släpptes 2013. Låten användes i den amerikanska TV-serien ”Being Human” och Huffington Post beskriver hennes musik som ‘Lana Del Rey möter Robyn’.  Med rötter i den tyska electronican tar NINA´s synthpop, trots tydliga retroinfluenser, steget vidare in i 2000-talets poplandskap. Det är atmosfäriskt, melodiöst med ett massivt och stundtals mörkt sound. På Imagine Sweden Riksfinal får den svenska publiken chansen att se NINA live.

 

Ulrika Holmberg, MusicHelp – allround

Driver sedan 10 år musikbolaget Musichelp Sweden AB ihop med Peter Åstedt. Bolaget erbjöd inledningsvis service för artister och skivbolag men inriktar sig idag på management, förlagsverksamhet, artistutveckling och export av svenska musikakter med synkronisering mot internationella varumärken.

Jimmy Karlsson, Honeymoon Disease – Hårdrock

Som 13-åring i Nyköping tvingade han några polare att starta ett band, trots att han själv knappt hade suttit vid ett trumset. Sedan dess har Jimmy Karlsson andats musik och levt för att spela inför publik (under tonåren medverkade han faktiskt ett flertal gånger i Musik Direkt). Jimmy har spelat i stonerbandet Mamont som turnerade friskt runt om i Europa. Han är även utbildad journalist och har bland annat jobbat som kultur- och nöjesredaktör på Södermanlands Nyheter. 2014 flyttade Jimmy till Göteborg för att finna något helt nytt och för att satsa allt blod på musiken. Det tog två dagar, sedan spelade han plötsligt i rock’n’roll-kvartetten Honeymoon Disease. På tre år har bandet kört full gas och hunnit med flertalet Europaturnéer och större utländska festivaler. Jimmys stora drivkraft i livet har alltid varit att lira musik live. Sedan första repet som tonåring har han alltid sett till att ha minst en kommande spelning inbokad – “Dagen då det står tomt i gigschemat är den dagen jag ligger nedgrävd i en kista”.

Gabriel Nyberg, Blunda – jazz

Gabriel föddes i Kapstaden men är uppvuxen i Johannesburg och Dala-Floda. De tidiga tonåren spenderade han på internatskolan Waterford Kamhlaba United World College of Southern Africa, där elever från över 90 länder levde, lärde, och skapade tillsammans. Därefter flyttade han till Sverige för att studera musik på heltid. Efter tre år på Musikkonservatoriet i Falun (komposition & piano) började Gabriel på världsmusiklinjen, Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. 2016 vann Gabriel tillsammans med bandet Blunda Imagine Sweden Riksfinal. Numera frilansar Gabriel i diverse projekt och konstellationer, samt skriver och producerar musik till sin kommande debut-skiva (2018).