Fem pristagare vid Imagine Sweden Riksfinal 2019 i Gävle

Den 29 maj – 1 juni gick Imagine Sweden Riksfinal 2019 av stapeln i Gävle. 16 akter från hela landet gjorde upp i den nationella finalen och de fem pristagarna i år är…

1:a pris – Imagine International Festival 2020 + Imagine Sweden Riksfinal 2020 i Gävle

TRIO CON TRAST – Uppland

Första pris på Imagine Sweden Riksfinal är att representera Sverige i tävlingens sista steg – Imagine Festival!

Imagine Festival 2020
Akten vinner, förutom äran, att representera Sverige på den Internationella Imaginefestivalen 2020, där första priset är 2500 €.
http://www.imaginefestival.net/

Imagine Sweden Riksfinal 2020
Priset innebär även en gästspelning på 2020 års nationella final i Gävle.

Juryns motivering:
Med imponerande spelskicklighet och stilkänsla, spännande melodier och harmoniseringar kastas vi i ett magiskt musikaliskt landskap. En fusion som känns fräsch och med starkt djupgående rötter. Nykomponerat och ungdomligt med en mogenhet som överraskar och trollbinder oss i juryn redan från första anslaget.

Kontakt: Simon Dluzewski, 070-473 63 68

Pressbilder:
Pressbild (Live) Foto: Stefan Lindgren
Pressbild (Studio) Foto: Stefan Lindgren

Trio Con Trast bjuder på lekfullt experimentell jazz på melodisk grund med rötter i rocktraditionen och med kärleksfulla blickar mot Jan Johansson, EST och Avishai Cohen. Från ett mångbottnat spektrum av färger, vind och sol mejslas pianisten, Simon Dluzewskis kompositioner fram i lyhört samspel mellan kontrabas, trummor och piano. I en sällsynt blandning av ekvilibrism och enkelhet skapar trion en mångbottnad musik som är självklar för lyssnaren att svepas med i.
Simon Dluzewski (piano), Sven Backlund (trummor) och Thomas Mathiasson (kontrabas).


2:a pris – Inspelning i Nacksving studios i Göteborg & Gästakt vid Imagine Norway final 2019

DIANE – Dalarna

Akten vinner att åka till Göteborg och spela in 3 dagar i en av sveriges mest etablerade studios samt göra en gästspelning vid den Norska riksfinalen 2019.

Juryns motivering:
Vi dras med över tröskeln in i ett rum där magin bor. Här blir vi fängslade, charmade och berörda. Akten är tekniskt skicklig, trygg och har en personlighet som sticker ut och greppar tag i publiken. Vi är övertygade om att en stjärna har tänts, en stjärna som kommer skina under lång tid framöver. Med säker hand och en sagolik röst lämnar hon oss alla knockade.

Kontakt: Diane Frimpong, 073-870 33 61

Pressbild:
Pressbild (live), Foto: Maria G Nilsson


3:e pris – Gefle Metal Festival

NORTHGATE – Halland

Akten vinner att åka och spela på Gefle Metal Festival i juli.

Juryns motivering:
Det är tight, det är genomtänkt och publiken sugs med från första ton. Med ett starkt låtmaterial, ett originellt sound med tunga riff och fängslande melodier får den här akten lyssnaren att sukta efter mer.  En käftsmäll, en ångvält, en dundrande tryckvåg.

Kontakt: Rasmus Sjögren, 072-233 61 71

Pressbild:
Pressbild (live), Fotograf: Stefan Lindgren


Övriga priser

JONNA – Västmanland
GOTHENBURG CULTURE FESTIVAL

Priset innebär en spelning på GOTHENBURG CULTURE FESTIVAL i augusti 2019.

Juryns motivering:
Med en genomarbetad scenshow, en klockren publikkontakt och ett unikt uttryck sitter våra blickar fastklistrade. En röst som berör. Texter med fokus på relevanta ämnen. Lilla London behöver sitt big red apple…Jonna!

Kontakt: Jonna Dahlbom, 076-836 88 80

Pressbild:
Pressbild (live), Foto: Stefan Lindgren


LINN WIKBLAD – Gävleborg
KOSTERHAVSFESTIVALEN

Priset består i att få spela på Kosterhavsfestivalen i juli 2019.

Juryns motivering:
Med en medryckande glädje, sprudlande karisma och uttrycksfull röst fyller denna akt ut scenen på ett självklart sätt. Med personliga texter och fint melodispråk är detta en självklar artist på Kosterhavsfestivalen 2019, Linn Wikblad!Kontakt: Linn Wikblad, 072-553 67 67

Pressbild:
Pressbild (live), Foto: Stefan Lindgren


Om Imagine Sweden

Imagine Sweden, Sveriges bredaste och äldsta musiktävling för musiker mellan 13 och 21 år. Tävlingen har varit en betydelsefull språngbräda för artister som Shellback, Laleh, Timo Räisänen, Malena Ernman och The Cardigans.

Den nationella finalen har nu formen av en festival med flera olika scener med gästartister och festivaltorg fulla av kringaktiviteter. I slutet av förra året beviljades arrangemanget 178 000 kr från Musikverket, för artistbokningar. Vilket bland annat har resulterat i artister som Cherrie, Junior Briell, Rein, Nadja Evelina, Den allvarsamma leken, Diatryma, DÁrc och Frida Scar. Hela programmet hittas på imaginesweden.se.

Mer information:
www.imaginesweden.se

Presskontakt för festivalen
Tomas Östergårds
Projektledare Imagine Sweden Festival
+46 72-518 58 80
tomas.ostergards@regiongavleborg.se  

Presskontakt för priserna
Julia Wiel & Gustaf Elmelid
Nationella samordnare Imagine Sweden

+46 72 324 34 15, +46 73 567 40 67
julia@kulturungdom.seGustaf.elmelid@musikidalarna.se