Finalkväll #1 – 5 maj

Plats: Östraboteatern kl 18:00

Under Finalkväll 1 kommer du att få uppleva nio av Sveriges just nu absolut bästa unga musikaliska akter! Akterna bedöms av vår eminenta jury beståendes av branschfolk med grymma musikaliska erfarenheter i sina CV:n! Vinnarna avslöjas sedan under vår Galafinal lördagen den 7 maj kl 18:00 på Östraboteatern med massor av fina festival- och musikpriser i potten.

Bandet Lemon 3 från Kroatien gästar oss denna finalkväll 2 och kvällens konferencier är Uddevallas alldeles egna galna radioprofil Skoob!

​Biljetten köper du här! ​
https://billetto.se/sv/final-1-imagine-sweden-riksfinal-2016

Tävlande akter

Eboniks – hiphop (Västmanland)
Salomon Jakobsson -akustisk fingerstyle-gitarr (Västra Götaland)
Metro – indiepop (Gotland)
Albin Gummesson – mespop (Västernorrland)
Johanna Brun – singer/songwriter (Sörmland)
Ikaros – psykadeliskt/jazz/pop/rock (Västra Götaland)
Avenine – indie/poprock (Halland)
MOTH – hardcore/metal (Gävleborg)

Gäster

Bandet Lemon 3 från Kroatien tävlade 2015 på Imagine Kroatiens Riksfinal och vann priser att få komma till Sverige och spela. De gästar oss under Finalkväll 1.

SKOOB ÄR Kvällens Konferencier

skoobJag föddes i Kosova och flyttade till Sverige vid åtta års ålder. Redan som liten insåg jag att musiken skulle bli mitt sätt att uttrycka mina innersta känslor.
Jag började skriva texter några år efter att vi flyttat till Sverige och gled mer och mer in på att skriva om mitt liv, mina upplevelser och erfarenheter. Det gör jag fortfarande.
När jag inte sitter i musikstudion så sitter jag i radiostudion och sänder eftermiddagsprogrammet på P4 Väst Sveriges Radio.