Finalkväll #2 – 6 maj

Plats: Östraboteatern kl 18:00

Under Finalkväll 2 kommer du att få uppleva nio av Sveriges just nu absolut bästa unga musikaliska akter! Akterna bedöms av vår eminenta jury beståendes av branschfolk med grymma musikaliska erfarenheter i sina CV:n! Vinnarna avslöjas sedan under vår Galafinal lördagen den 7 maj kl 18:00 på Östraboteatern med massor av fina festival- och musikpriser i potten.

Bandet Page Down från Belgien tävlade 2015 på Imagine Belgiens Riksfinal och vann priser att få komma till Sverige och spela. De gästar oss under Finalkväll 2. Utöver dessa gäster kommer sångaren, gitarristen och före detta Musik Direkt-deltagaren Simon Ljungman att gästa Finalkväll 2. Kvällens konferencier är Uddevallas alldeles egna galna radioprofil Skoob!

​Biljetten köper du här! ​
https://billetto.se/sv/final-2-imagine-sweden-riksfinal-20162

TÄVLANDE AKTER

Fyren – folkrock (Blekinge)
Hildur Höglind – singer/songwriter (Skåne)
Blunda – folk/jazz (Dalarna)
Known as, Beppe – atmosfärisk/alt-rock (Jönköping)
Eighth Avenue – progressive metal (Uppland)
Astrid Melén – soul/jazz/pop (Västra Götaland)
FANTASY – pop rock (Jämtlands)
Lucas Galovan – Indie pop (Kalmar)
Ána – symfonisk postrock (Kronoberg)

GÄSTER

Bandet Page Down från Belgien tävlade 2015 på Imagine Belgiens Riksfinal och vann priser att få komma till Sverige och spela. De gästar oss under Finalkväll 2. Utöver dessa gäster kommer sångaren, gitarristen och före detta Musik Direkt-deltagaren Simon Ljungman att gästa Finalkväll 2.

SKOOB ÄR KVÄLLENS KONFERENCIER

skoobJag föddes i Kosova och flyttade till Sverige vid åtta års ålder. Redan som liten insåg jag att musiken skulle bli mitt sätt att uttrycka mina innersta känslor.
Jag började skriva texter några år efter att vi flyttat till Sverige och gled mer och mer in på att skriva om mitt liv, mina upplevelser och erfarenheter. Det gör jag fortfarande.
När jag inte sitter i musikstudion så sitter jag i radiostudion och sänder eftermiddagsprogrammet på P4 Väst Sveriges Radio.


 

Simon Ljungman kommer att gästa oss denna kväll för att dela ut följande pris:

Roger Magnussons Minnesfond för unga musikanter
Roger levde sitt liv i musik och bland unga. Unga människor drogs till honom, han såg, lyssnade och levde devisen ”av och med”. I slutet på 80-talet började Roger arbeta med Musik Direkt och blev fast. Och efter önskemål från musikföreningar i Västra Götaland tog han initiativet till den ideella föreningen som nu heter KulturUngdom. En majdag 1996 tog hans liv plötsligt och oväntat slut. För att han skulle kunna fortsätta stötta unga musiker startade vi som var närmast en minnesfond. 20 år har gått och en rad musiker har fått pengar ur fonden. Nu avslutar vi med salut! 15 000 kr väntar den sista stipendiaten.

Och de nominerade är…
Hanutten (Skåne)
In Circles (Jämtland)
Nadya (Jönköping)
Teorin (Halland)

nom4 nom3 nom2 nom1