Workshops & Clinics

[vc_row bg_repeat=”no-repeat” bg_position=”left top” row_video_bg=”” row_parallax=”” border_style=”solid” row_type=”row_center_content” row_text_color=”row_text_select” margin_top=”-80″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Alla workshops/seminarier/clinics ges på eller översätts till engelska. Vid behov av översättning till fler språk ordnas med tolkar.

 

ettmusikaliskt_labb

Ett musikaliskt laboratorium

Superproffsen S​tefan Wingefors,​ S​amuel Olsson​ och J​oakim Rolandson​ från ​Bohuslän Big Band​kommer sätta tänderna i era kompositioner. Tillsammans med er jammar de fram blåsarrangemang och snygga detaljer som kan lyfta er musik till ännu högre höjder! Workshoppen är upplagd som en masterclass, dvs en akt i taget jobbar ihop med Stefan, Samuel och Joakim och resten av gänget bildar publik. Soloakter och hela band kan delta, enda kravet är att det finns en färdig låt (cover eller egen) att utgå ifrån. Bohuslän Big Band är det kreativa och fräscha storbandet som inte räds för någonting i musikens värld. Med tradition och nytänkande ligger bandet i framkant och har ett fantastiskt renommé världen över. http://www.varakonserthus.se/bohuslanbigband

Workshop
Östrabo: tor 5 maj kl 10 resp kl 14

Konsert med Bohuslän Big Band + gäster
Östraboteatern: ons 4 maj kl 20.30


Ett digitalt jam ­ Ableton Live

bitteMusik Direkt­veteranen​ Bitte Appelqvist b​juder in till en lekfull och kreativ workshop där du som deltagare lär dig mer om Ableton Live och får möjlighet att jamma! Den här workshoppen passar alla, oavsett ålder eller musikalisk bakgrund. Workshoppen kräver inga musikaliska förkunskaper. Vill du se hur det funkar? Kika här!  Bitte Appelqvist är gitarristen och rockkonsulenten på Musik i Blekinge som arbetat med Musik Direkt sedan 1991. Bitte turnerar just nu Sverige och världen runt med soul­ / hiphopartisten Adée

Workshop
Östrabo: tor 5 maj kl 10 resp kl 14


serier

Workshop i serieteckning – ­kollektivt skapande

Karin_Casimir_LindholmEn grundläggande workshop i serieteckning med inriktning på kollektivt skapande. På vilka sätt kan vi jobba tillsammans med serier? Vad är fördelarna med att gå ihop? Hur gör andra? Tillsammans går vi igenom grunderna i serieskapande, pratar om metoder för kollektivt arbete med serier och skapar gemensam seriekonst! 
Karin Casimir Lindholm​är en serietecknare med bakgrund i Uddevalla, nu verksam i Malmö, och har i många år jobbat med det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget och andra grupper och samarbeten.

Workshop
Östrabo: fre 6 maj kl 10 och lör 7 maj kl 14


Filip Jers, clinic ­ musikinspiration från en världsmästare!

jury_filipFilip kommer att berätta för oss om sin musikaliska väg, hur han har tagit sig fram och dit han är idag. Vi kommer också att få höra honom spela på sitt munspel och vi lovar ­ det är någonting helt speciellt. Det är bara världsklass. Han kallas för den svenska munspelssensationen och blev dubbel världsmästare på munspel vid ringa 18 års ålder. Spelar i internationella världsmusikbandet Stockholm Lisboa Project, egna jazzkvartetten Filip Jers Kvartett och jazz/folktrion Primus Motor. Vann Musik Direkt 2003 och 2004.

http://www.filipjers.com/

Clinic
Östrabo: fre 6 maj kl 10

Gästar
Bohuslän Big Band, Östraboteatern: ons 4 maj kl 20.30


Kristina Issa – Låtskrivarseminarium

issaKristina Issa kommer att ge oss en omgång i låtskrivande och hon lovar att samtliga deltagare kommer att lämna seminariet med en rykande färsk låt på fickan. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna! Kristina Issa grundade bandet ISSA 2013 vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. ISSA spelar en lekfull blandning av episk pop med harpa och improvisation/folkmusik. Bandet ser låtarna som sina barn och de vill att musiken ska vara fri och fantasifull med en egen personlighet.

Seminariet presenteras av studieförbundet Sensus.

Seminarium
Östrabo: fre 6 maj kl 14.00

Konsert
Margretegärde: fre 6 maj kl 16.00


Dans

Mer info kommer


Arghavan ­ musik, kreativitet och kvinnors rättigheter 

arghavanArghavan Agida är sångerskan som för fyra år sedan tävlade i den persiska musiktävlingen Googoosch Academy i London. Miljoner människor världen över såg henne sjunga och hennes liv förändrades över en natt! Idag är Arghavan författare och social entreprenör. Med stort engagemang driver hon flera kreativa projekt, bland annat har hon grundat plattformen “Creative Changemakers” och gett ut boken “Zan” (“kvinna” på persiska) som är en antologi om tio iranska kvinnors livsöden. Arghavan följer sin dröm och detta lyser starkt igenom i allt hon gör.

http://www.arghavan.se

Seminarium
Östrabo: lör 7 maj kl 10 resp kl 11.10

Gästar
Bohuslän Big Band, Östraboteatern: ons 4 maj kl 20.30


Peshi, clinic ­- rap/dj­inspiration

Vpeshi_roofi får den stora glädjen att höra Peshi rappa och berätta om sin musik. Peshi skapar musik under sin egen etikett Impersial Sounds med basen i Göteborg. Hon har varit aktiv sen 90­talet och har ett hiphop­cv som bräcker de flesta. Peshi har släppt och medverkat på över 20 skivor. Albumet “The Work Of Art – The Art Of Work” fick fina lovord och nominerades till en grammis och det var i samband med skivan som hon positionerade sig som en av Sveriges mest pålitliga och respekterade mc’s.fac

http://peshi.com/index/home.html

Clinic
Östrabo: lör 7 maj kl 14

Konsert
Margretegärde: fre 6 maj


dehollanda_MG_2988-Peter-Lloyd
Foto: Peter Lloyd

Afro-brasiliansk dans

Under workshoppen kommer vi att prova på afro-brasiliansk dans. Det är en stil som uppstått i Brasilien med starka influenser från Västafrikansk kultur. Musiken innehåller mycket trummor och slagverk, dansen är energifylld och explosiv men samtidigt mjuk och graciös.

Paula de Hollanda är dansare och koreograf utbildad i Brasilien och bosatt i Göteborg. Brasilianska danser i olika former har alltid varit kärnan i hennes verksamhet, både när hon jobbat med karnevalsdanser och föreställningar för scen.

www.pauladehollanda.com

Workshop
Östrabo: fre 6 maj kl 14


brewhouseRådgivning på Brewhouse Inkubator

Har du en idé eller ett projekt som du vill utveckla?
Tag då chansen att bolla idéer med Brewhouse affärsrådgivare Tomas Olsson som kommer finnas på plats under Imaginefestivalen lördagen den 7 maj kl. 10-15.

Tomas hjälper dig att förvandla utmaningar till möjligheter så att du kan hitta din väg framåt i musikbranschen eller i någon annan av de kulturella och kreativa näringarna.

Anmäl dig med önskad tid till tomas@brewhouse.se eller på plats via drop-in, om lediga platser finns.

Brewhouse Inkubator vänder sig till idégivare och företagare som får möjlighet att utvecklas i en innovativ miljö tillsammans med andra kreativa entreprenörer.

*Kulturella och kreativa näringar: Arkitektur • Dataspel • Design och formgivning • Film • Foto • Konst • Kulturarv • Litteratur • Media och marknadskommunikation • Mode • Musik • Måltid • Scenkonst • Slöjd och konsthantverk • Upplevelsebaserad lärande

7 maj 2016 10:00-15:00[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]