Finn Björnulfson workshop

 

Finn Björnulfson är en av Sveriges främsta utövare av brasilianskt slagverk. Mest känd är han för sitt mångåriga medlemskap i Håkan Hellströms band där han integrerat percussion i popmusiken. Finn har också gjort projekt tillsammans med Timbuktu, Fibes! Oh Fibes! Miriam Aida och sambaskolor i Rio de Janeiro.

Med över 20 års erfarenhet av undervisning, i Sverige och Europa kommer han nu till Uddevalla för att skapa en samba-bateria tillsammans med oss!

Brasiliens färgsprakande musikliv har under decennier fascinerat världen. I en smältdegel av olika kulturer och influenser har ett av jordens största spektakel skapats – karnevalen. Under Finns workshop skapas en sambaorkester – en bateria. Baterian är både motorn och hjärtat i en sambaskola och under workshopen används traditionsenliga sambainstrument, vart och ett med sitt specifika sound och funktion.

Vi tittar på de olika teknikerna och tränger in i det brasilianska svänget. Undervisningen varvas med korta slagverksnummer i clinicform, reseberättelser från Brasilien och body percussion.

Välkommen till Rio de Janeiros sambavärld!

Lördag 12 maj – 09:50 – Uddevalla Kulturskola