Pale Honey

Pale Honey består av Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor). Live uppträder bandet tillsammans med producent Anders Lagerfors som förstärkning på gitarr, bas och synth. Pale Honeys debut-EP Fiction (maj 2014) fick snabbt uppmärksamhet och hyllades av kritiker både i Sverige och utomlands. Fiction ledde bland annat till festivalspelningar, samt en längre Europaturné.

Pale Honey ansluter sig till årets Imagine Line-up. Pale Honey var nominerade för sitt album Devotion, som släpptes i oktober 2017, i två P3-guldkategorier 2018 – Årets Rock och Årets Grupp. De vann priset som Årets kompositör vid indiemusikens egen gala Manifest 2018.

”Duons sound är utan tvekan internationellt gångbart och efter deras senaste turné är nog succén ett faktum. Vi kommer med stor sannolikhet att se Pale Honey på den svenska rockhimlen inom en snar framtid.” – HYMN

Vi är så otroligt glada att denna mäktiga rockakt är med och fyller Uddevalla med sitt målande mörker och sina elektriska melodier, den 9-12 maj. De kommer stå för en musikalisk käftsmäll under festivalen.

We can headbang at 2040 bpm (bangs per minute) but you will never see it.” – Pale Honey 

Fredagen 11 maj – 17:45 – Maggan