SILVANAS SHOOTOUT

SILVANAS SHOOTOUT

curated by Tony Lorenzi

Silvanas Shootout är en skott-tävling (basket) som riktar sig till unga deltagare och besökare av musikfestivalen Imagine Swedens riksfinal i Uddevalla år 2018. Syftet med tävlingen är att visa vikten av att kultur och idrott kan och bör leva i symbios genom livet utan att det ena utesluter det andra. Eventet är curaterat av konstnären Tony Lorenzi.

Silvana Imam (som även uppträder på festivalen) är en av vår tids mest intressanta artister men inte alla vet att Silvana länge spelat basket, en idrott som präglat såväl hennes uppväxt som låttexter.

Så här går eventet till:
Klockan 17.25 fredagen den 11/5 samlas festivalens deltagare och besökare (max 30 st/först till kvarn) vid basketplanen utanför Margretegärdeskolan. På platsen finns en DJ, en basketkorg, 5 utsedda punkter att skjuta ifrån och Silvana Imam. Tävlingen börjar med att Silvana Imam introducerar reglerna och visar hur tävlingen går till genom att själv skjuta från de olika punkterna. Därefter är det nästa utmanares tur (anmälan sker hos funktionär vid DJ).

När DJ spelar en låt har man 1 minut på sig att sätta så många skott som möjligt i korgen. När musiken tystnar är tiden ute. Man väljer själv vilken av de fem punkterna man skjuter ifrån då alla ger olika poäng beroende på distans till korgen. Poängen sammanställs av en funktionär och sedan är det nästa utmanares tur. Efter avslutat tävlingsmoment tilldelas man en t-shirt som tack för sitt deltagande.

Aktiviteten genomförs i samarbete med Imagine Sweden samt Uddevalla kommun samt lovstödet ”Lov för alla”.

Centrerad logotyp av Johanna Burai, övrig grafisk formgivning av Axel Wahl.